„I mi smo ojađeni od ove države“: Malinari se pridružuju protestima poljoprivrednika, najavljuju dolazak na Andrićev venac

Ostavite komentar


  1. Naravno. Svi na proteste. Apeluju da mladi ostaju na selu a sa svojim postupcima ih ostavljaju i bez jedne kifle dnevo. Kompletno na selu sve je unisteno. 24 sata dnevno da se radi, nemoze da se prezivi. Ako je ovako dobro, neka dodju oni pa neka rade. Sto se tice maline i kupine, tu smo unisteni nacisto. Svi u debelom minusu a od zarade nema nista a i sada cujem da pojedini sklapaju ugovore za 2024.godinu, po ceni od 130,00 dinara za kilogram. Ko je lud neka radi a moja porodica NE. Svi dobro treba da razmisle za 17. Decembar. Izlazak obavezan a koga ce ju glasati, dobro da razmisle. Poljoprivreda unistena a i privreda je tu negde. Veliki broj firmi vec daje otkaze svojim zaposlenim jer ne mogu da im isplate zarade a od stranaca dovedenih u srbiju, koji rade i zaradjuju ni sa jednog gradilista niko ne odlazi. Za njih ima koliko hoceju.

  2. Ја сам раније неколико пута, пре колико година у Политици ( тада једина српска новина коју сам читао, до пре годину дана) послао осврте и дао им обавештења како да могу да подигну и развију посао. Нажалост, сем једног глупог одговора није се ништа десило. Зашто се малинари жале ? Зато што једноставно појма немају како функционише пољопривреда, посебно воћарство, сточарство још мање. Зашто то функционише у Хрватској ? Можда су паметнији ? Треба знати да им је порески систем направио један немачки професор универзитета па немачким и ЕУ начелима. То говори све. Ове има малина, колико ти срце жели, наравно не из Србије. Они су заљубљени у “ хладњачаре „, преведено лопове. Једем или свеже сезонско воће, у недостатку чоколаду, из хладњаче, никад, увек има неког другог воћа.

  3. Pa dete dok nezaplače majka ga neće uzeti. Ovo važi i za poljoprivrednike, malinatr, mlekare, prosvetare i sve druge koji nisu zadovoljni nečim.

  4. Zar nam nije u cilju da živimo dobro, da država bude stabilna , ekonomija napredna….ulaže se i gradi na sve strane, ali lošim ljudima nikad neće biti dobro.

  5. Pažljivo sam pročitao šta su sve dobili i apsolutno sam saglasan sa svima koji su mišljenja da je ovo čista manipulacija.

  6. Па ми смо наиван народ .Може да манипулише ко како хоће са нама.Јадни ли смо .Обећања лудом радовање.Увек је тако било.А ми као овце.

  7. Cena maline je obecana od drzave da bude najmanje 300 dinara. To moraju ispuniti pre 17 decembra

Ostavite komentar


Ekonomija

EPS: Struju uvozimo po najnižim cenama 8

EPS: Struju uvozimo po najnižim cenama

EPS nije prinuđen da nabavlja dodatne količine električne energije, jer su remonti na vreme isplanirani i unapred je nabavljena energija po cenama daleko povoljnijim u odnosu na one koje pominjete, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Srbije koje je pristiglo u redakciju Danasa povodom teksta “Struja iz uvoza poskupela, EPS prinuđen da je uvozi zbog remonta”.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.