I radnici Pošte iz Subotice u štrajku, optužuju vlast za devastiranje preduzeća 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Grupa radnika Pošte iz Subotice pridružila se štrajku zaposlenih u Pošti Srbije i optužila vlast za devastiranje tog preduzeća.

Radnici su pre svega, kako navode, nezadovoljni zbog niskih plata i zahtevaju povećanje zarada za 30 odsto.

„Uništili su nam preduzeće da više ni kamen na kamenu ne stoji, doterali radnika na nivo pregledača kontejnera, ne poznaju poslovanje i tehnologiju, a ne konsultuju one koji nešto znaju već su ih izgurali po ćoškovima da se bave paketomatima, flajerima i taksenim markama“, istakla je za Magločistač grupa radnika Pošte u Subotici.

U štrajk su stupili, kako navode, stalno zaposleni radnici u Pošti u Subotici, dok pojedini zaposleni po ugovorima i dalje rade.

Radnici u štrajku redovno odlaze na posao, ali ne rade, i ne ometaju svoje kolege u poslu koji se nisu pridružili štrajku.

Iako je pre dva dana direktor Pošte Srbije rekao novinarima da su svi zahtevi radnika koji štajkuju ispunjeni, radnici tvrde da to nije tačno i optužili ga za manipulaciju javnosti.

„Direktor je izjavio da sve pošte rade normalno, da je štrajk prestao, što nije tačno, a građanima niko nije objasnio na šalteru da pošiljka koju šalju nema garantni rok isporuke, pa svaka stranka može da tuži Poštu. Mi smo se u ponedeljak pridružili kolegama koji su 24. oktobra obustavili rad u Novom Sadu i u Beogradu, i bićemo u štrajku do ispunjenja zahteva“, poručili su subotički radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari