I u Republici Srpskoj smanjuju cene prehrambenih proizvoda 1Foto: Shutterstock/kukurund

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izavio je danas da će građani Republike Srpske uskoro moći u trgovinskim objektima da kupuju određen broj proizvoda po značajno nižim cenema.

Višković je danas u Banjaluci, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem, razgovarao sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača o mogućnosti proširenja kampanje „Društveno odgovorno“, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

„Odaziv na današnji sastanak predstavnika trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača bio je veliki i na sastanku je iskazano opredeljenje svih učesnika za učešće u kampanji snižavanja cena pojedinih proizvoda“, saopšteno je iz Vlade RS.

Ministar trgovine RS Denis Šulić izjavio je da će se jefitniji proizvodi moći naći samo u marketima koji budu deo ove kampanje.

„U narednim danima ćemo zajedno sa proizvođačima definisati koji će to proizvodi biti sa nula posto marže i u kojim marketima će se moći pronaći ti proizvodi“, naveo je on.

Ovu inicijativu pre par dana najavio je predsednik RS Milorad Dodik, dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao „korpu“ proizvoda kojima će u Srbiji biti snižena maloprodajna cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari