Ilić: Babić bi trebalo da se pozabavi malverzacijama u Koridorima 1Foto: Fonet/Dragan Antonić

Zoran Babić, član Predsedništva i bivši šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, na jučerašnjoj sednici Vlade izabran je za novog direktora Koridora Srbije.

Babić je, kako Danas saznaje, izabran jednoglasno, bez ijednog komentara i na tom mestu zameniće dosadašnjeg direktora Koridora Dimitra Đurovića.

Konkurs za izbor direktora Koridora objavljen je u februaru ove godine, a po novom Zakonu o javnim preduzećima, trebalo je da direktori budu izabrani do 4. marta ove godine.

Prošle godine nakon formiranja Vlade Srbije spekulisalo se da je mesto direktora Koridora Srbije obećano Velimiru Iliću, lideru Nove Srbije, što je on pre par meseci, neposredno pre razlaza sa Aleksandrom Vučićem i potvrdio. Iako nikada nije zaseo u tu fotelju, Ilić je, pozivajući se na Ministarstvo saobraćaja i građevine, objavio izveštaj o poslovanju tog javnog preduzeća, uz napomenu da se u njemu dešavaju kriminalne radnje, da se plaćaju radovi koji nikada nisu obavljeni, kao i da sa Koridorima sarađuju firme povezane sa dosadašnjim direktorom Dmitrom Đurovićem.

Ni ova afera, koju je načeo Ilić, nije dobila epilog, a prozvani Đurović, umesto da odgovorio na navode iz Izveštaja, uzvratio je da bi Ilić trebalo da vodi računa o svojim lopovlucima.

Na vest da je Vlada imenovala Babića za direktora Koridora Srbije, Ilić kaže da tu nema ničeg čudnog, jer ako Zorana Mihajlović može da bude ministarka saobraćaja, zašto Babić ne bi bio direktor jednog javnog preduzeća, iako jedva zna i šta je mešalica.

– Od Babića kao ozbiljnog čoveka očekujem da ozbiljno vodi Koridore, a da bi to učinio prvo mora da ispita navode iz izveštaja Ministarstva građevine o malverzacijama u tom preduzeću koje sam još pre nekoliko meseci izneo u javnost. Babić bi o svojim saznanjima o poslovanju te firme i svim navodima iz izveštaja morao da obavesti građane Srbije. NJemu lično želim uspeh u velikom poslu koji ga čeka i sreću na mestu direktora Koridora Srbije – kaže Ilić za Danas i ironično dodaje da „veruje u uspeh novog direktora Babića, koji je do sada uspešno izgradio toliko puteva i mostova da zasigurno ne može da omane na novom poslu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari