Ima prostora za uštede u EPS-u, ne i za veće cene

Stručna javnost protiv stava Fiskalnog saveta da struja treba da poskupi za 15 odsto

Ostavite komentar


  1. AL JE JUCE ARSIC OPANDRCIO SAVICA, DA JE PENZIONER, DA DOBIJA PLATU 400.000 KAO DA SU GA ZUTI BIRALI A NE SAMI SNSOVCI.
    ISTO KAO STO SU KRITIKOVALI PLATU OMBUDSMANA A USTVARI SU KRITIKOVALI JANKOVICA. I NISU SMANJILI TU PLATU KAD SU STVAILI SVOG PASALICA!

  2. Naravno da ima prostora. Skrešite plate na pola da dodjete na prosek i eto najveće uštede.

    1. Naravno. U ovoj zemlji je samo bitno druge da svučemo u mulj a ne da se izborimo da minimalac bude 100k rsd

      1. U tom EPS-u nista ne funkcionise kako treba. I zasto bi zaposleni tamo bili debelo iznad proseka plata u Srbiji? Zasto bi se iko borio za necije proseke od 100 k kada ti sto treba da ih primaju nemaju nameru da se bore za to? Znaci treba da se izbori onaj koji ne radi, da bi ovi sto rade imali? A ovi sto rade svakoj vlasti su podanici najveci i nista im ne smeta. Ne, treba plate smanjiti u Srbiji svima na minimalac u javnom sektoru pa da vidis kako ce poceti da razmisljaju svojom glavom. Taj EPS zatvori sve poslovnice kada se ide na mitinge i sada treba lupati po glavi ostatak Srbije da bi oni bili na duplom proseku plata. Da ne pricam na sta se sve tamo trose pare i koliko se mulja i krade.

  3. 1500 inženjera plate 150000 dinara, a gubitak električne energije od proizvođača do potrošača oko 15 do 17%. Svetski standatd za gubitke u distribiciji su 2 do 3%. Dokaz Nemačka.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.