Infostud postao većinski vlasnik Krojačeve škole, platforme za onlajn učenje 1Foto: Medija centar

Infostud je postao većinski vlasnik Krojačeve škole, platforme za onlajn učenje, kupovinom 76 odsto vlasništva ove kompanije, saopšteno je danas na konferenciji za medije.

Ova akvizicija, prema navodima Infostuda, donosi direktnu korist svim korisnicima, jer im omogućava bolji pristup edukativnim resursima koji će im omogućiti brži karijerni napredak.

„Kombinovanjem našeg dugogodišnjeg iskustva u zapošljavanju i Krojačeve škole u obrazovanju, sada pružamo kompletan paket – od traženja posla, preko učenja novih veština, do ličnog i profesionalnog usavršavanja“, poručili su iz Infostuda.

Direktorka Infostud Sonja Ćetković navela je na konferenciji za medije da je Infostud sa ovom akvizicijom zatvorio krug i da je to važan korak za razvoj te kompanije.

„Krojačeva škola ima veliki broj kurseva na srpskom jeziku i uz naš Infostud možemo da pomognemo ljudima da napreduju u karijeri i rastu kako profesionalno, tako i lično“, istakla je ona.

Ideja je, kako je dodala, da te kurseve prilagode individualnim potrebama ljudi.

To će, prema njenim rečima, omogućiti kompanijama da kroz ulaganje u razvoj zaposlenih, utiču na svoje bolje poslovanje.

Ćetković je naglasila da je ideja da se pomogne da tržište rada Srbije bude bolje.

„Nalazimo se u godinama kada nam slede velike promene na tržištu rada, mnogi poslovi će doživeti transformaciju i svi ćemo morati da razvijamo svoje veštine i prilagođavamo se promenama“, smatra ona.

Ćetković se osvrnula i na nezaposlenost mladih, koja je, kako je navela, viša od opšte stope nezaposlenosti i to je veliki problem države.

Znanja koja se stiču, kako je dodala, često ne odgovaraju potrebama tržišta rada, a obrazovni sektor ne može tako brzo da se prilagodi potrebama.

Kako je nalgasila, mladi jesu zainteresovani da rade, ali ih zanimaju fleksibilniji uslovi, a komapnjje su se u nekoj meri tome prilagodile, ali predstoji još dug put da se naprave povoljni uslovi za zapošljavanje mladih.

Takođe, ona je ukazala da ne postoji dovoljna ponuda praksi koje bi pomogle mladima na početku karijere.

„Mladi očekuju finansijski stabilno radno okruženje i radnu atmosferu i tu postoji problem između očekivanja i realnog stanja. Imamo još puno da radimo na tome da upoznamo jedni druge“, poručila je Ćetković.

Podsetila je i da su najtraženiji poslovi iz oblasti ekonomije, administracije i IT sektora.

Ona je dodala da su poslovi u IT-ju najplaćeniji i dalje, ali da je taj sektor u krizi i da će se to verovatno menjati u narednom periodu, što pokazuje i podatak da te studije upisuje manji broj studenata nego ranije.

Direktorka Krojačeve škole Ivana Bibić poručila je da njima ovo pruža mogućnost da bolje razviju svoju platformu.

Ona je istakla da ta platforma trenutno ima više od 130 poslovnih klijenata i da 3.500 zaposlenih koristi prednosti njihovih kurseva, a da je na platformi preko 20.000 aktivnih učenika.

„Nudimo ljudima veštine koje se odnose i na profesionalni i na lični razvoj“, kazala je ona.

Bibić je poručila da je njihova misija da „znanje bude dostupno svima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari