Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Ostalo bez posla 35 radnika aerodroma

Ostavite komentar


  1. Vlada je upozoravala na mogucnost da aerodrom nece moci dalje da funkcionise ako ne predje u drzavnu svojinu , bas zbog budzeta grada Nisa koji nema sredstava za odrzavanje aerodroma i otvaranja novih radnih mesta.

  2. Očigledno je, da nadležni imaju dvostruke aršine, jer dok se aerodromu Konstantin Veliki ne dozvoljava dalje angažovanje 35 radnika na određeno vreme, aerodromu Nikola Tesla se to dozvoljava, kako bi se reklo »i kapom i šakom«. Naime, ako je verovati finansijskom izveštaju za 2016. godinu, aerodrom Nikola Tesla je na dan 31.12.2016. imao 1.994 angažovana radnika, od toga stalno zaposlenih samo 501 radnik, po ugovoru na određeno vreme 822 radnika, privremeno angažovanih 246 radnika i 425 radnika angažovanih preko omladinskih zadruga. Imajući u vidu da je tih 35 radnika za koje se od nadležnih traži saglasnost za njihovo dalje angažovanje, radilo u Službi P/O aviona, putnika i robe, njihov izostanak može da dovete do većih problema u daljem funkcionisanju Službe P/O aerodroma Konstantin Veliki. Zato ne treba biti »veliki stručnjak« za vazdušni saobraćaj pa konstatovati, da su krajnje namere nadležnih onemogućiti dalji razvoj aerodroma Konstantin Veliki.

  3. Sigurno je to onih 35 koje je direktor zaposlio preko vezu, rodbina i poznanici. Ne znamo celu pricu zasto su otpusteni.

    1. Sta je lose u ireninom komentaru za 80 dislajkova, aj ako ste dobri botovi dajte i meni neki 😉

  4. 35 radnika je dobilo otkaz jer su „talasali puno“ sto je islo na zivce
    „umivenim“ SNS radikalima i SPS.

    1. Da, aerodrom su na noge postavile demokrate. Uspeh aerodroma vezan je direktno za organizacione sposobnosti direktora Regionalne razvojne agencije jug koji je morao u SNS da bi dobio šansu da sa direktorom aerodroma radi na njegovom razvoju. Članovi SNSa iz Niša uspeli su ono što članovi SNSa iz Beograda nisu, napravili su profitabilno javno preduzeće. Članovi SNSa iz Beograda znaju da se bliži kraj njihovoj vladavini, bez obzira na rezultate izbora u Beogradu. Po Nišu se priča da je koncesija Beogradskog aerodroma i uništenje niškog njihov način da pred gubitak vlasti ubace još malo kešovine u sef, a nije nemoguće da su nagađanja istinita. Ovakve poteze, poput ovog sa ugovorima, može da vuče samo očajnik. Verujem da direktor aerodroma govori istinu kada kaže da je na vreme podneo zahtev za produženje ugovora radnicima. Nije nemoguće da je gradonačelnik u saradnji sa ministarkom izmuljao da se ovo dogodi. Smena vlasti njih dvoje direktno pogađa, a ovu dvojicu koji stoje iza uspeha aerodroma možda, mada je malo verovatno da bi iko menjao dobar tim.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.