Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ traži ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića

* Protivnici predloga da država postane vlasnik "Konstantina Velikog" traže da se uradi studija ekonomske opravdanosti takvog poteza * "Zašto uspešan model zamenjuju neizvesnim", pitaju u Inicijativi
Vlada se ni na šta nije obavezala prema aerodromu

Ostavite komentar


  1. Da imaju i trunku morala većnici, gradonačelnik i ministarka saobraćaja bi do sada podneli ostavke. Na žalost, oni će samleti jedine koji znaju da rade, ljude zaslužne za rad aerodroma, direktora Reginalne razvojne agencije i direktora Konstantina Velikog. Nišlije neće dati aerodrom, a Vučić može da prizna grešku i da direktora Regionalne razvojne agencije postavi za gradonačelnika Niša ili ministra za saobraćaj ili da rizikuje i uvali se u problem lošim koncesionim ugovorom koji će biti početak kraja SNSa.

  2. Mislim da bi ovog trenutka najbolje rešenje bilo da se država povuče i ostavi nišlijama da rade sa aerodromom šta misle da treba, pa za par meseci kad prdnu u čabar, da gledamo kako se žale na „inicijativu“. Ovo postaje sve zabavnije i smešnije.

    1. Kako ste vi beograđani bahati. U republičkoj kasi nema niških para?! Beogradski budžet pune Srbijavode, Srbijašume, Železnice Srbije, Koridori Srbije, Putevi Srbije, CIP, Institut za puteve, EMS, EPS, da ne nabrajam dalje, jer je spisak dug, a onda vam se dodatno prenosi novac iz republičke kase. Kada bi vam se ugasile 150 agencije i bezbroj nepotrebnih kancelarija da li bi ste umeli da opstanete u privatnom sektoru? Čije su naše pare? Zašto niste umeli da upravljate JATom i beogradskim aerodromom? Čime garantujete da ćete umeti da upravljate niškim? Dokazala se ministarka saobraćaja klizećim tunelom i ništa boljim potpornim zidom, pokazala se i poplavljenom Crvenom rekom. Lepa joj i glina u auto putu. Kada je toliko sposobna što ne otvori sopstvenu firmu nego hoće i niški aerodrom da urniše? Koliko je dugo ministarka, kako za to vreme od gubitaša Putevi Srbije nisu postali profitabilna firma? Za neuporedivo kraće vreme njene stranačke kolege iz Niša su od gubitaša napravili solventnu firmu. Zašto ne prizna Bojanu Avramoviću da je sposobniji od nje i prepusti mu ministarstvo umesto što otima aerodrom? Da mu je prepustila ministarstvo? Možda bi čovek napravio bum i sa beogradskim aerodromom. Slovenci žestoko propali od kada su se otrgli upravljačke palice Beograda, pa će tako i nišlije da propadnu ako ne poklone aerodrom na upravljanje presposobnoj ministarki i njenim sardnicima. Poklanjamo vam gradonačelnika i većnike, a vi zaboravite na nas i naš aerodrom, pa da saznamo ko će bolje proći.

      1. Bravo Nislijka, svaka ti je na mestu. A ovi botovi što komentarišu i što udaraju minuseve, neka im služi na čast.

      2. Odlican komentar moja „Nislijka“. Inace Gradonacelnik Grada Nisa je trebalo da da ostavku jos onomad kada je pognute glave , bez imalo ljudskog dostojanstva dozvolio da mu se Vucic dere pred kamerama i svima prisutnima i tako unizio ne samo sebe vec i sve gradjane Nisa. Izgleda je to uobicajeni nivo komunikacije u SNS-u.

    2. Oh Miki, pa ovakva samouverenost podrazumeva ili veliko znanje ili raspolaganje velikim brojem informacija a bogami i parapsiholoske sposobnosti poput vidovitosti. Pretpostavljam da znate i raspolazete informacijama da je na sred piste niskog aerodroma raslo drvo do pre nekoliko godina i da je aerodrom od jedva 1000 i kusur putnika godisnje zahvaljujuci dobrom menadzmentu ljudi iz Grada Nisa proglasen za drugi aerodrom u Evropi po rastu kada je zabelezio oko 330. 000 putnika godisnje i taj trend ne opada , naprotiv ide uzlaznom putanjom i nastavice da ide osim ako ga neko namerno ne unisti. E sad ako ne raspolazete ovim informacijama i znanjem a komentarisete ovako onda ste sta? A ako raspolazete ovim informacijama i znanjem i ipak ovako komentarisete onda ste ne samo pakosni vec i opet – sta? Neka donesu citaoci sami zakljucak ja ne bih da vas vredjam kao sto ste vi svojim komentarom sve nas Nislije. Pozdrav i sve najbolje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 8

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.