Inovativne firme iz Srbije moraju da razmišljaju globalno

* Koreja uložila dve milijarde dolara u fondove za razvoj start-up firmi i priprema još devet milijardi * U Srbiji je 6.000 ljudi zaposleno u 2.000 IT firmi, ali nedostaje između 15.000 i 20.000 stručnjaka
NALED i ambasade zemalja MIKTA platforme u Beogradu organizovali međunarodni seminar "SEE MIKTA: Inovacije i preduzetništvo" o perspektivama razvoja start-up zajednice

Ostavite komentar


  1. Dali postoji spisak naj inovativnijih (proizvodnih) preduzeća u Srbiji koji su zainteresovani za kreativne ideje i razvojne projekte (patente, pronalaske, inovacije itd.), kao i za ljude koji se time bave!? Saradnja sa takvim ljudima je (trebala bi da bude) moguća na više načina, a ne samo zapošljavanjem: moguća saradnja po ugovoru, kao spoljni saradnici, partneri na nekom (konkretnom) projektu ili pak otkupom ideje, patenta ili pronalaska!?
    Nadam se da shvatate važnost i poruke i informacije koja je potrebna svim kreativnim ljudima, a na korist ovog (i svakog) društva!!!

    U napred hvala na informaciji: Zoran Stefanović

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.