Inspekcije kontrolišu povlačenje “juvitane”

U Svislajonu još čekaju rezultate superanaliza, ako dokažu neispravnost, proizvodnja se seli iz Inđije

Ostavite komentar


  1. Piše:M.N.S./Beograd,14. novembar 2016
    Dragi moj naslove,ukoliko se bavite novinarstvom potrebno je da bar pročitate ono što ste napisali i ispravite sopstvene greške :
    -Novembar je naziv 11 meseca u godini i uvek se piše Velikim slovom.
    -Ako je nepravilnost u proizvodnji dečije hrane uzorkovana 28 Oktobra,zvanični nalazi dati 8 Novembra,o čemu je obavešten i proizvođač ,"Kako je moguće da je proizvođač prekinuo proizvodnju 3 Oktobra."
    Nije mi bila namera ,da kritikujem ali ovakve propuste jednostavno ne mogu oćutati.
    Sanitarnu inspekciju Ministarstva Srbije upućujem u sve velike markete ,da izvrši kontrolu vode u osnovnim namirnicama mesa ,a pogotovo mesnih prerađevina ,Roštiljskih kobasica ,Ćevapčića i Pljeskavica,
    1. U sveže meso koje stiže u markete stranih i domaćih vlasnika ,posebnim mašinama se ubacuje i do 35 % vode što se izuzetno dobro očituje kada se kupljeno meso usoli za sušenje.Ako ste usolili 50 kg svinjskog buta,i 50 kg slanine ,posle 15 dana ,slanina i but su pustili 35-40 litara vode..Lično proverio.
    2. Ako pak poželite da vam na licu mesta isprže par kobasica,koje kupujete kod njih ,uredno platite i sačekate da se isprže,doći će te do zaprepašćenja,jer ne prepoznajete ono što ste kupili.Kobasica je u startu imala dužinu od cca 30-35 cm,a ispržena, stane na parče leba koje je dužine 10-15 cm.
    3.Znači Trgovački domaći i strani lanci pored monopolističkog rada bez ikakvog straha kradu,( otimaju,) na očigled svih kontrola ,potrošača za min .30 % težine.Ukoliko nekada i navrati neka kontrola,bude nagrađena u istoj robi za svoje ćutanje a nadležni i dalje primaju platu za posao kojim se očigledno ne bave.Možda su Miškovići,Todorići,Jankovići,Matijevići i da ne nabrajam ljudi ,koji se ne smiju kontrolisati.Ovo je samo jedan proizvod.Pa majku mu učinite nešto za narod, bar vi novinari, ako država neće.

  2. Dragi Nikola R., imena meseci se u srpskom jeziku pišu malim slovom te, stoga, grešku pravite vi (sic), a ne novinar Danasa. Funkcionalna pismenost podrazumeva razumevanje pročitanog. Danas prenosi saopštenje Ministarstva, te je za papazjaniju sa datumima odgovorno Ministarstvo a ne Danas. Inače, potpuno ste u pravu kada pišete o malverzacijama u srpskoj trgovini, ali ne znam šta vas i ostale sprečava da takve nezakonite radnje prijavite nadležnim inspekcijama, koje i vi i ja plaćamo da rade svoj posao. Ponavljam, mi smo poslodavci države, pa smo mi nadležni da ih nateramo da, za naše pare rade u našem, a ne u interesu privatnih trgovinskih lanaca.

  3. Snežana,koliko se sećam iz osmogodišnje,srednje i sa fakulteta ,"vlastita imena ",u ovom slučaju 12 meseci u godini ,uvek su se pisali velikim slovima,izuzev ako gramatika u zadnjih deceniju dve nije promenila pravila.Što se tiče zbrke oko "Oktobra" prema tvojim rečima krivo je ministarstvo,no nažalost demantuje te konkretni članak.
    Kad je u pitanju prijava, nisam u istraživačkom novinarstvu ,niti u inspekcijama,jer radim ekonomske poslove i dobronamerno sam dao proverljivu informaciju, kako za novinare, tako i za inspekcijske službe.Nažalost u ovoj zemlji ako se kaže neka bitna stvar za narod,odmah se uključi"narod" da savetuje.
    Umesto savetovališta,proširite dalje ovu istinitu priču,pa će mo, možda, naterati inspekciju da svrati u jedan od marketa, nenajavljeno i konstatuje činjenice.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.