INTERVJU Nemanja Mikać: Sam litijum nam ne znači mnogo, ali ceo lanac snabdevanja znači 10 puta veću industriju

Ostavite komentar


  1. Priča za malu decu. Imao jednu jabuke, pa podelio pa prodao i onda sreo Vučića i našao džak para. Koliko je para dao za lokalnu kampanju naprednjaka. Iz ubeđenja!!??

  2. Ne znam kako ovaj sagovornik može za sebe da kaže da je inteligentan, a ima dva sata na ruci, verovatno tako i posluje, na dve stolice

  3. laze ovaj sns bizgov. Nema pojma sta znaci praviti li ion baterije a jos manje kako ih kvalifikovati za automobilsku industriju. Njega intresuje samo subvencije od EU i drzave. Pitajte Suboticane sta je sve i od koga Mikac familija pokrala.

  4. Nikakav problem. Neka se litijum vadi u Nemačkoj a lanac proizvodnje neka bude u Srbiji.

  5. To samo znaci da se iskopavanje u celom lancu, ekonomski najmanje isplati. I to deset puta, a rizici zagadjenja su sigurno milion puta veci. Stoga je zakljucak da litijum treba kopati drugde (npr. u pustinjama), uvoziti sirovinu, a kod nas praviti „ciste“ fabrike baterija i elektricnih vozila.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.