Investicija od 20 miliona evra u proizvodnju čipsa 1Foto: PROMO/ChipsWay

Kompanija Chips Way iz Čačka saopštila je danas da je uložila 20 miliona evra u izgradnju proizvodne linije čipsa, flipsa i kokica.

Proizvodno – skladišni prostori u fabrici, kako je navedeno, renovirani su po najvišim standardima u prehrambenoj industriji, a dodatna investicija je i skladište u Novom Bečeju, opremljeno najsavremenijim mašinama za manipulaciju, obradu i čuvanje krompira.

„Investicija je relizovana uz značajnu podršku Vlade Srbije, kredite domaćih banaka i sopstvene akumulacije“, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Dodaje se da će rezultat investicionog ciklusa u 2025. godini biti rekordni poslovni rezultat sa očekivanim prihodom od 25 miliona evra i gotovo 6.000 tona proizvedene robe, od čega je preko 50 odsto namenjeno izvozu.

Završena je, kako je navedeno i nabavka proizvodne linije za slani pellets asortiman, u vrednosti od tri miliona evra.

Na ceremoniji u Čačku, predstavnici kompanije Chips Way zajedno ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom i gradonačelnikom Milunom Todorovićem, obišli su fabriku i tom prilikom predstavili planove kompanije.

„Fabrika u Čačku je od 2013. godine doživela veliku transformaciju i sada je jedna od tehnološki najsavremenijih fabrika u svetu, specijalizovana za proizvodnju slanih grickalica. Trenutno je 200 zaposlenih i tri proizvodne linije, a očekujemo da 2024. godinu završimo sa prihodom od 19 miliona evra, gde je 54 odsto ukupne prodaje izvoz na više od 10 inostranih tržišta“, rekao je direktor fabrike Luka Jovanović.

Direktor proizvodnje Raško Gavrilović rekao je da je instalirano 1.000 solarnih panela na krov fabrike, koji proizvode do jedan MWh električne energije.

Kupljena je, kako je rekao i mašina za izdvajanje skroba iz otpadnih voda, čime je drastično poboljšan kvalitet ispuštenih otpadnih voda fabrike.

Fabrika u proizvodnji koristi isključivo domaći krompir koji dolazi sa više od 450 hektara zemiljišta, čime se osigurava podrška domaćim poljoprivrednicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari