Gradonačelnik Inđije Goran Ješić i član borda direktora EG Ramgopal Narajanan potpisali su juče u Inđiji, u prisustvu ministra za telekomunikacije i informatičko društvo Jasne Matić, ugovor o izgradnji tehnološkog parka u Inđiji. Kako je precizirano, za pet godina biće izgrađeno 250.

Gradonačelnik Inđije Goran Ješić i član borda direktora EG Ramgopal Narajanan potpisali su juče u Inđiji, u prisustvu ministra za telekomunikacije i informatičko društvo Jasne Matić, ugovor o izgradnji tehnološkog parka u Inđiji. Kako je precizirano, za pet godina biće izgrađeno 250.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na površini od oko 220 hektara i otvoreno 25.000 radnih mesta. Ova investicija teška je 600 miliona dolara i biće realizovana u nekoliko faza. U prvoj fazi biće uloženo 60 miliona dolara u 25.000 kvadrata poslovnog prostora što će omogućiti otvaranje 2.500 novih radnih mesta. Indijska kompanija Embasi Grup bavi se izgradnjom IT i biznis parkova, a do sada je izgradila oko dva miliona kvadrata komercijalnih i stambenih objekata. Među klijentima Embasi Grup su Aj-Bi-Em, Majkrosoft, Hjulit Pakard…
– Izuzetno sam zadovoljan efikasnošću države Srbije i opštine Inđija uz čiju smo podršku uspeli da realizujemo ovaj posao. Moj zadatak kao operativca zaduženog za IT park, biće da privučem velike svetske kompanije u Srbiju i u Inđiju – izjavio je Narajanan.
Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izrazila je zadovoljstvo početkom realizacije ovog velikog posla, čijim okončanjem će se ukazati velika potreba za mladim i stručnim kadrovima koji trenutno nedostaju Srbiji.
Gradonačelnik Inđije Goran Ješić podsetio je da su prvi kontakti sa indijskom kompanijom napravljeni avgusta prošle godine i da se sada kreće u realizaciju prve faze. Opština Inđija je ustupila 50 hektara zemljišta, Vlada Srbije se obavezala da finansira izgradnju infrastrukture, a Embasi grupa da investira prvi Tehnološki park ove vrste u regionu.
– Ovo je jedan od najvećih poslova u Srbiji u koji smo ušli zahvaljujući, pored ostalog, SIEPI i ministru Dinkiću i zadovoljstvo je što je indijski partner odlučio da baš u Inđiji investira velik novac – rekao je Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari