Kompanija Hemel iz Jagodine, koja se bavi proizvodnjom organske hrane i kozmetičkih preparata na bazi meda i lekovitog bilja, počela je juče na Zlatiboru izgradnju ekskluzivnog hotelsko-apartmanskog kompleksa Centar za zdrav život, koji je nazvan Ruža vetrova. Vrednost te investicije je 12 miliona evra, što je, kako je rečeno, jedna od najvećih ovogodišnjih grinfild investicija u Srbiji.

Kamen temeljac je postavio Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, u prisustvu Milana Stamatovića, predsednika čajetinske opštine, i Nenada Miljkovića, vlasnika kompanije Hemel. Ministar je ozvaničio i početak akcije „Za čistiji Zlatibor“, koju su pokrenuli Zlatibor voda, Čajetina i preduzeće Tehniks Beo, pa su u centru Zlatibora postavljeni specijalni kontejneri za odlaganje pet ambalaže.

Nenad Miljković je objasnio da će Ruža vetrova biti završena 1. jula naredne godine i da će biti prvi vegeterijanski hotel sa pet zvezdica u Evropi. „Centar će biti na površini od četiri hektara. Imaće hotel sa 50 ležaja i 120 apartmana, tri bazena, fitnes i velnes centre, teretanu, saune, kuglanu, teren za mini golf i ostale savremene sadržaje. Isključivo će se služiti organski proizvedena hrana i moći će da primi 270 gostiju, rekao je vlasnik Hemela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari