Povodom pritvaranja četvorice članova Inženjerske komore Srbije iz Kraljeva, koje traje još od 12. maja, Inženjerska komora je izrazila protest, tvrdeći da je u pitanju organizovano „suđenje pre suđenja“ i zatražila da se osumnjičeni puste iz pritvora i brane sa slobode.


Inženjerska komora Srbije smatra da je netačnim i nekompetentnim postupanjem, ignorisanjem pretpostavke nevinosti, medijskom hajkom, naneta ogromna šteta ne samo pritvorenim članovima Komore nego celoj inženjerskoj struci.

„Postavlja se pitanje poverenje investitora, investicija i svih poslova u oblasti građevinarstva ako dozvolimo da se na ovaj način postupa sa inženjerskom strukom i to pre podignute optužnice, pre izvedenih dokaza i mnogo pre sudske odluke“, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu veliko iskustvo pritvorenih članova Komore u struci, veliki broj objekata koji su izgradili do sada, Inženjerska komora ističe da pritvoreni članovi Komore nikada ranije nisu osuđivani, da niko od njih nije upisan u kaznenu evidenciju MUP-a Srbije, da nikada nisu do sada nečasno poslovali, niti se protiv njih vodio postupak pred Sudom časti komore, te da su svi odmah nakon zemljotresa stavili sve svoje raspoložive resurse i znanje u zbrinjavanju građana pogođenih zemljotresom i da su radove izvodili tokom zimskih meseci, van građevinske sezone kako bi se što hitnije zbrinule pogođene porodice i zbog svega toga traži da se osumnjičenima ukine pritvor i omogući da učestvuju u postupku veštačenja izvedenih radova kako bi bila utvrđena prava istina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari