Iran mogući partner 1

„Poljoprivredni sajam je mesto susreta ponude i potražnje, domaćih i firmi iz inostranstva, ali i prilika za ostvarivanje saradnje sa kompanijama iz celog regiona“, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

On je to izjavio prilikom susreta sa predsednikom Srpsko-iranske poslovne komore, dr Saidom Hoseinijem na Novosadskom sajmu.

Kako je istakao Cvetković, pored toga da Iran u narednim godinama nastupi kao Zemlja partner ili Zemlja prijatelj Poljoprivrednog sajma, postoji i mogućnost proširenja partnerskog odnosa na godišnjem nivou kroz različite sajamske priredbe.

Predsednik Srpsko-iranske poslovne komore dr Said Hoseini pokazao je izuzetno interesovanje i inicijativu za nastup iranskih firmi na Poljoprivrednom sajmu, istakavši da je Novosadski sajam poznat njihovim kompanijama koje žele da se predstave na srpskom tržištu. On je naglasio da će u drugoj polovini februara biti održan Mešoviti komitet za ekonomsku i trgovinsku saradnju dveju zemalja, koji će omogućiti susret naših privrednika sa visokim zvaničnicima Irana. Postoji inicijativa i da se Grad Novi Sad pobratimi sa jednim od iranskih gradova, a u planu je i odlazak poljoprivrednika iz Srbije u organizovanu posetu toj azijskoj zemlji.

Najznačajnija priredba Novosadskog sajma i najveći agrobiznis događaj u ovom delu Evrope – Međunarodni poljoprivredni sajam, od 13. do 19. maja 2017, promovisaće proizvode i usluge iz više od 60 zemalja, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari