Isplata bonusa za zaposlene u "Fijat Automobili Srbija" 28. decembra 1Foto: Fonet/ Dragan Antonić

Posle dugih pregovora Samostalnog sindikata sa poslodavcem obezbeđena je isplata bonusa za sve zaposlene u preduzeću „Fijat automobili Srbija”, izjavili su danas iz sindikalne organizacije FAS.

Po njihovim rečima bonus će biti isplaćen u visini od 75 odsto zarade, što za radnike sa najmanjim zaradama iznosi oko 25.000 dinara po zaposleniom, a biće isplaćen po rečima Saše Đorđevića, predsednika sindikata u utorak, 28. decembra.

U sindikatu podsećaju da bonus nije ugovoren Kolektivnim ugovorom ali je, po stavu sindikata, bio neophoidan usled male uposlenosti radnika i niskih zarada.

– Ovaj stav Sindikata je nakon upornih razgovora naišao i na razumevanje rukovodstva Fijata, kaže Đorđević.

Njihov sindikat nastavlja sa obezbeđivanjem besplatnih poklon paketića za decu radnika koji su članovi Sindikata i za Novu godinu obezbediće poklone za 600 mališana. Takođe, u ovoj godini Sindikat je pružio finansijsku pomoć za lečenje radnika i članova porodica, a samo u 2021. ovakvu pomoć dobilo je oko 150 nijh.

Svakom radniku je isplaćena novčana pomoć za rođenje deteta, što je dobilo preko 180 članova.

– Nadamo se da će u narednoj godini biti obezbeđena veća uposlenost i bolji standard za sve zaposlene, na čemu ćemo insistirati, završava Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari