„Srpski IT sektor mnogo više doprinosi razvoju tuđih ekonomija nego naše“: Može li IKT sektor u Srbiji ove godine do četiri milijarde evra?

Ostavite komentar


  1. IT sektor ne postoji u Srbiji, ko god kaže drugačije neka pokuša da legalno donese Xbox, Playstation ili Nintendo Switch SDK kit u Srbiju.

    Toliko dobro ide IT sektoru da su morali da počnu da čerupaju frilensere i da otvaraju Linglong i rudnik litijuma.

  2. Biće da je dobar deo tih srpskih kompanija u „stranom“ vlasništvu, jer im se ne isplati da budu u „srpskom“, tj da budu pod šapom države Srbije. Ko li je za to kriv?

  3. Strancima je lepše da naše programere plate 1000-1200 evra mesečno, kod njih su programeri skupi…Te priče o velikiim platama u IT sektru su uglavnom novinarske puste želje…

  4. Srpski IT sektor je toliko krivo koncipiran da srpskom drustvu (u nekom sirem socijalnom smislu) donosi samo stetu, nikakvu korist… Stvaranje jedne klase ciji dodati rad odlazi u inostranstvo, a njihove (izrazito vece) plate od proseka ostaju ovde je samo osnova za pravljenje inflacije traznje, to su bukvalno osnovi ekonomije… Ja znam da ce ovakav komentar izbombardovati svaki prosecni programer sa stavom – pa meni je super..uz obavezan nastavak – sto ti nisi ucio…ali ovo ovako nije trebalo da se radi. Moralo se ulagati u domace IT firme koje bi pravile svoje proizvode, cak i po cenu sistemskog destimulisanja outsourcinga koji sada cini 90% domaceg trzista…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.