Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i direktor Top Sofe, jednog od preduzeća u sastavu kompanije Ditre Italia, Roberto Siviero, potpisali su juče u Vranju ugovor o ustupanju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade. Reč je o blizu 69.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni Bunuševac na periferiji grada.

Kako je istakao gradonačelnik Antić, ugovor predviđa izgradnju pogona gde će u prvoj fazi, na površini oko 10.000 kvadrata, biti izgrađen objekat za proizvodnju tapaciranog kožnog nameštaja, a planirano je upošljavanje više od 400 radnika.

Kompanija Ditre Italia planira da u drugoj fazi uposli još 200 ljudi i proširi fabriku na dodatnih 28.000 kvadratnih metara.

– Potpisivanjem ugovora sa Ditre Italia, nastavljamo trend dovođenja stranih investitora, čime će italijanska porodica u Vranju biti još bogatija – ocenio je Antić. Siviero je rekao da ideja o otvaranju velikog pogona Ditre Italia datira još od pre nekoliko godina i precizirao da Top Sofa u Vranju uspešno posluje i zapošljava preko 70 radnika, a celokupna proizvodnja nameštaja namenjena je izvozu u zemlje Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari