Posle zakašnjenja od nekoliko meseci zbog problema u administraciji u Vranju je konačno potpisan Ugovor o ustupanju zemljišta kompaniji Geoks za izgradnju fabrike u Industrijskoj zoni Bunuševac, gde bi posao trebalo da dobije više od 1.200 radnika.


Gradonačelnik Vranja Zoran Antić očekuje da do početka septembra bude završen premer zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje – Bunuševac, što je uslov da Kompanija „Geoks“ počne izgradnju fabrike. Pored gradonačelnika Vranja Zorana Antića potpis na ugovor stavili su i direktor firme „Tehnik development“, koju je u Srbiji registrovao „Geoks“, Đanluka Tanci i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

– U industrijskoj zoni treba očekivati i nekoliko kooperanata Geoksa, a za nekoliko dana treba da potpišemo sličan ugovor i sa italijanskom fabrikom nameštaja Ditre Italia – rekao je Antić.

Direktor „Tehnik developmenta“ Đanluka Tanci naveo je da je ta kompanija već počela proizvodnju u malom pogonu u iznajmljenom prostoru nedaleko od Industrijske zone Bunuševac, gde se obučava stotinak radnika.

„Kada počne izgradnja fabrike, biće potrebno godinu dana da bi se zaposlilo svih 1.250 planiranih radnika“, naveo je Tanci i nagovestio još radnih mesta kada fabrika proradi punim kapacitetom naredne godine.

Fabrika bi trebalo da bude izgrađena na 20.000 kvadratnih metara. Ovu prvu grinfild investiciju na jugu Srbije u poslednjih nekoliko godina kroz Program za podsticaj direktnih investicija Vlada Srbije subvencionisaće sa po 9.000 evra, po svakom radnom mestu, o čemu je potpisan ugovor u Vranju sa najvišim predstavnicima Vlade Srbije uključujući premijera Ivicu Dačića i još uvek aktuelnog ministra finansija Mlađana Dinkića. Kompanija Geoks u Vranju trebalo bi da pokrene proizvodnju visokokvalitetne ženske i muške obuće i da je plasira na tržište EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari