Predstavnici konzorcijuma Tre Vi ambiente iz Vićence, boravili su krajem prošle sedmice u Užicu i sa rukovodstvom grada razgovarali o mogućem ulaganju u Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko kod Užica. Prema rečima predsednika tog konzorcijuma, Mauricija Skalabrinija, oni su na toj lokaciji zainteresovani za ulaganje u reciklažu komunalnog otpada i proizvodnju biomase.


– Zahvaljujući našim iskustvima moguće je raditi mnogo toga. Uslediće tehnička razmena vaših i naših eksperata, a nakon toga uradićemo biznis plan kojim bi trebalo da se konkretizuju detalji budućeg ulaganja – kazao je Skalabrini, podsetivši da bi to bila prva poslovna saradnja tog konzorcijuma sa jednim firmom u Srbiji.

Rekavši da je u pitanju moguća investicija od oko 20 miliona evra, užički gradonačelnik Saša Milošević je istakao da bi to ulaganje moglo da bude prvo javno-privatno partnerstvo sa inostranim investitorom u Užicu.

Italijanski konzorcijum Tre Vi ambiente, čiji su vlasnici država i privatne firme i koja posluje trideset godina, pored ostalog, bavi se izgradnjom deponija, postrojenja za reciklažu komunalnog otpada i pogona za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, a u takve poslove do sada je ulagao na severu Italije i u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari