Ivan Leposavić podneo ostavku na funkciju izvršnog direktora Beogradske berze 1Berza, ilustracija Foto: EPA-EFE/ JEREMY PIPER (Ilustracija)

Izvršni direktor Beogradske berze Ivan Leposavić saopštio je danas da podnosi ostavku na tu funkciju, nakon što manje od godinu dana proveo na čelu te organizacije, objavila je danas Nova ekonomija.

Leposavić je ostavku najavio na društvenoj mreži LinkedIn, gde je naveo da mu je bila čast da radi u Beogradskoj berzi, da je to iskustvo za njega bilo „izuzetno dragoceno i inspirativno“, kao i da je ponosan na postignute rezultate.

„Ovu odluku sam doneo u svetlu novih profesionalnih izazova i prilika kojima planiram da se posvetim u narednom periodu. Želim da izrazim zahvalnost na ukazanom poverenju i prilici da u ovoj ulozi doprinesem pozitivnim promenama na Berzi. Uveren sam u svetlu budućnost Beogradske berze i verujem da će nastaviti da se razvija i postane ključna tačka razvoja tržišta kapitala“, naveo je Leposavić.

Ostavka se dešava u trenutku nakon što je Ministarstvo finansija, zajedno sa Svetskom bankom, nedavno pokrenulo projekat razvoja tržišta kapitala u Srbiji, a najavljeno je da će se trgovanja odvijati preko Beogradske berze.

Leposavić je na funkciju izvršnog direktora stupio 1. septembra 2023. godine, što znači da je njegov „mandat“ trajao nepunih godinu dana.

Njegov prethodnik, Siniša Krneta, je u julu 2023. godine na istoj društvenoj mreži objavio da se povlači sa mesta izvršnog direktora Beogradske berze, na kojem je proveo osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari