Ugovor o formiranju zajedničke kompanije italijanskog Iveka i Vlade Srbije, neće biti potpisan do kraja 2008, kako je ranije najavljivano, većće se to najverovatnije dogoditi u prvom kvartalu naredne godine.

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da ugovor sa Ivekom neće biti potpisan u najavljenom roku, pošto italijanski proizvođačkamiona i autobusa prethodno treba da donese odluke o izmeštanju dela sopstvene proizvodnje u Kragujevac. Naš list nezvanično saznaje da je rečo izmeštanju proizvodnje autobusa iz Liona u Kragujevac.

Predstavnici Vlade Srbije i Iveka, 29. septembra potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je najavljeno da će Iveko u Zastavi Kamionima proizvoditi vatrogasna i specijalna vojna vozila, dok bi se autobusi te kompanije izrađivali u novom pogonu, koji bi trebalo da bude izgrađen u Kormanskom polju. Prema informacijama Danasa, Iveko nije odustao od svojih planova u Srbiji. Kako nezvanično saznajemo Italijani planiraju da u Zastava Kamionima organizuje proizvodnju neborbenog, odnosno dostavnog vojnog vozila, koje bi se izrađivalo po NATO standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari