Iz budžeta izdvojeno 6,5 miliona dinara za sipendiranje šezdeset studenata 1Foto: Z. Vasić

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović potpisao je ugovore o stipendiranju sa studentima sa teritorije Grada za šta je iz budžeta izdvojeno 6,5 miliona dinara.

U prvom krugu stipendije je dobilo 60 učenika, a za još pet biće raspisan novi konkurs.

– Vi, kao i svi ostali koji će danas i zvanično postati stipendisti grada, u istom trenutku postajete i svojevrsni ambasadori Požarevca i Braničevskog okruga. Time pronosite dobar glas o gradu, svojim porodicama ali najpre o sebi i taj glas će vas pratiti tokom čitave vaše karijere. Ne moram da vam pričam o tome, jer znam da ne bi ni stigli dovde, da ne znate da se na lovorikama slave i postignutih rezultata ne živi, tako da sam uveren da će pravi plodovi vašeg rada tek biti ubrani – rekao je gradonačelnik Pavlović pozdravljajući studente.

Ovo priznanje je mnogo više od novca.

– Želeo bih da uvek imate na umu da je to novac ne gradske uprave, odnosno neke vlasti, već novac svih građana koji ste zaslužili svojim znanjem i zalaganjem. Ako se vratimo na ono poređenje vas kao ambasadora grada, onda to podrazumeva i vaše ponašanje van fakulteta. Naravno da tu ne mislim na elemente kućnog vaspitanja jer znam da vam ono ne nedostaje, već mislim na vašu obavezu da nađete vremena da inspirišete i pomognete sadašnje srednjoškolce, vaše mlade komšije i sugrađane, da postanu sjajni bastioni znanja, poput vas. Ove godine, shodno mogućnostima i situaciji u kojoj se nalazimo, odvojili smo 6,5 miliona dinara za stipendije. Pored toga što je veliki deo prošlogodišnjeg budžeta, usmeren na borbu protiv COVID-a, nismo želeli da umanjujemo stipendiranje učenika. Nismo želeli jer znamo da ovaj svet može spasiti samo učena mladost, a nekoliko njenih sjajnih primera imamo prisutnih ovde danas u gradskom zdanju. Deset meseci po 10.000 dobijaće vas 60-oro, a očekuje nas raspisivanje još jednog kruga konkursa, za još petoro vaših kolega – naveo je Pavlović.

On je dodao da ne trebaju da zaborave svoje prve učitelje i profesore.

– Uzevši u obzir da sam bio na vašem mestu, ali i u cipelama onih koji Dodela stipendija je zbog poznate epidemiloške situacije drugačije organizovana, uz poštovanje epidemiloških mera i u tri grupe – istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari