Iz budžeta opštine Bačka Topola za projekte NVO više od 95,5 miliona dinara 1foto Stanislav Milojković

Odlukom o budžetu opštine Bačka Topola za 2024. godinu, u okviru godišnjeg Plana javnih konkursa namenjenih udruženjima građana u ovoj opštini, predviđeno je ukupno 95,5 miliona dinara.

Taj iznos je nešto više od pet odsto ukupnog budžeta planiranog za ovu godinu, koji iznosi milijardu i 858 miliona dinara.

Novac će kroz javne konkurse biti raspodeljea na finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja na teritoriji opštine Bačka Topola.

Za razvoj privrede i preduzetničku delatnost, socijalnu i dečiju zaštitu, ekologiju i zaštitu životne sredine, poljoprivredu, tehničku i saobraćajnu kulturu, protivpožarnu zaštitu, vere i novinsko izdavačku delatnost je planirano je najviše sredstava, odnosno 25,6 miliona dinara.

Sportskim organazijama namenjeno je 42,6 miliona dinara, a za udruženja čija je delatnost vezana za kulturu, odnosno programe i projekte iz ove oblasti biće usmereno 15,7 miliona dinara.

Za projekte udruženja koja se bave pružanjem administrativno-tehničke podrške poljoprivrednicima iz bačkotopolske opštine biće usmereno 9,1 milion dinara, dok je suma od 2,5 miliona dinara namenjena održavanju Poljoprivrednog sajma „Expo 2024“, programa koji je u godišnjem planu okarakterisan kao „manifestacija od opštinskog značaja“.

Svi konkursi su raspisani tokom januara, osim onog koji se odnosi na održavanje sajma, koji će biti objavljen u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari