Iz državne kase novac samo za najbogatije

Beogradu i Novom Sadu pripala skoro polovina subvencija za podsticaj investicija koje su prioritetno namenjene nerazvijenim područjima * Od 2000. godine u Srbiju ušlo 23,7 milijardi evra stranih investicija, tek 0,4 odsto plasirano u nerazvijene opštine * U poslednje dve godine, od 30 ugovora sa ulagačima, dva se odnose na investicije u devastiranom području
Najsiromašnjim opštinama dodeljeno manje od četiri odsto subvencija za otvaranje radnih mesta

Ostavite komentar


  1. Izuzetno pametne odluke, treba dati onom ko zna, svaki dinar bice visestruko uvecan, a gde ce kasnije zavrsiti nije bitno.

  2. Ne radi se ovako naopako samo poslednje dve godine. To je trend koji traje decenijama. Eto zasto Srbija ide ka EU puzecim korakom. Oni koji je decenijama koriste kao Ali Begovu slamu, ne zele da izgube takav polozaj. Ravnomerni regionalni razvoj je temelj napretka EU. Priblizavanjem Uniji sredstva ce morati zaobici njih i odlaziti u nerazvijena podrucja Srbije.

  3. Kakve subvencije i ekonomska pomoc? Samo lepse pakovanje za legalno mito, a i ide samo tamo gde su najjaci partijski poslusnici po funkcijama. Pa nije bas toliko tesko pratiti tokove novca, jer ga i nema nesto puno a kome stize to se jos lakse utvrdi. Samo malo temeljnije pisati o tome, ako se naravno jos uvek sme.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.