10.000 dinara, 20.000Foto: K. Bondžulić/Danas

Grad je dodelio je pomoć od 20.000 dinara za 6.165 korisnika penzije sa teritorije Novog Sada čiji iznos penzije ne prelazi 24.987,67 dinara.

Takođe, pomoć od 5.000 dinara dobiće 1.661 korisnika socijalne pomoći, 1.751 roditelj, odnosno staratelj dece sa poteškoćama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika.

Ovu pomoć dobiće i 363 korisnika dnevnih boravaka i servisa za podršku odraslim i starijim osobama sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koje realizuje Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika, 212 hranitelja dece koja imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, a koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i za 48 korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Domu „Veternik“ i servisa za podršku koje pruža Dom „Veternik“.

Navedena novčana pomoć planirana je u budžetu Grada za 2024. godinu i odnosi se isključivo na korisnike koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, a oni ta sredstva već danas mogu da podignu na svim šalterima pošte, kao i u banci „Poštanska štedionica“, uz važeću ličnu kartu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari