Iz Niša avioni po zimskom redu lete do15 gradova u Evropi 1Foto: Sajt aerodroma Konstantin Veliki

Avioni će sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu od 30. oktobra početi da lete po zimskom redu letenja do 15 destinacija širom Evrope.

Tokom ove zimske sezone putnike će nastaviti da prevoze tri avio-prevoznika “Er Srbija”, “Rajaner” i “Viz er”.

Er Serbia će tokom zimske sezone nuditi putnicima iz Niša letove ka Frankfurtu Hanu, Kelnu, Ljubljani i Istanbulu. Biće nastavljeni redovni letovi na domaćoj liniji do Beograda uz veliki broj konekcija koja nudi domaći avio-prevoznik.

Od 17. decembra “Er Srbija” će uvesti i ograničenu seriju letova između Niša i Ciriha i na taj način ponovo obnoviti saobraćaj između ova dva grada.

“Rajaner” će leteti ka Beču, Milanu Bergamu, Stokholmu Arlandi i Malti. Ovaj niskotarifni avio-prevoznik će ka svim destinacijma iz Niša leteti dva puta nedeljno.

Avioni “Viz era” će imati redovne letove ka Bazelu Mulizu, Beču, Memingenu, Dortmundu i Malmeu. Letove će obavljati dva puta nedeljno, dok će tokom novogodišnji i božičnih praznika leteti ka Bazelu i Memingenu tri puta nedeljno.

“Viz er” će ka Beču od 14. decembra do kraja zimskog reda letenja leteti isto tri puta sedmično.

Ove godine, prvi put posle pandemije koronavirusa, ogroman broj putnika leteo je sa Niškog aerodroma ka velikom broju destinacija. Zabeležen je prvi put rekordan broj čarter i sezonskih letnjih linija, a po broju putnika ova letnja sezona je skoro na nivou rekordne 2019. godine.

Zimska sezona na Aerodromu “Konstantin Veliki” traje do 25. marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari