U Zastavinim fabrikama automobila i kamiona, čiji su radnici bili na tronedeljnom kolektivnom odmoru, juče je pokrenut ovogodišnji ciklus proizvodnje putničkih i teretnih vozila. Sa proizvodno-montažnih traka u Zastavinoj Fabrici automobila tokom 2008. trebalo bi da siđe oko 18.500 vozila.

U Zastavinim fabrikama automobila i kamiona, čiji su radnici bili na tronedeljnom kolektivnom odmoru, juče je pokrenut ovogodišnji ciklus proizvodnje putničkih i teretnih vozila. Sa proizvodno-montažnih traka u Zastavinoj Fabrici automobila tokom 2008. trebalo bi da siđe oko 18.500 vozila. Sudeći prema poslovnim planovima, ove godine biće proizvedeno 11.000 automobila iz osnovnog programa „jugo“, „skala“ i „florida“, zatim 6.000 „punta“, odnosno modela „zastava 10“, kao i oko 1.500 vozila marke Opel (najverovatnije „astra klasik“), čije sklapanje u Kragujevcu treba da počne u drugoj polovini 2008. Zastava Kamionima planirana je proizvodnja 850 privrednih vozila, od čega će 100 biti isporučeno kupcima u okolnim balkanskim zemljama.
Podsetimo da će tender za prodaju Fabrike automobila i Zastava Kamiona biti raspisan početkom aprila, te da će zainteresovani za kupovinu ove dve Zastavine firme svoje ponude moći da dostave do kraja maja. Predtenderski postupak za fabriku automobila otvoren je krajem decembra prošle godine, a istovetan postupak bi narednih dana trebalo da bude raspisan i za Zastavu Kamione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari