Izabrani najpoželjniji poslodavci u Srbiji 1Foto: Shutterstock/UfaBizPhoto

Više od 11.000 kandidata koji su učestvovali u istraživanju Infostuda tokom marta, izabralo je najpoželjnije poslodavce u Srbiji.

Najpoželjniji poslodavac po mišljenju anketiranih je kompanija Koka-Kola HBC. Na drugom mesti je NIS, a na trećem Boš.

Na listu 20 najpoželjnijih poslodavaca plasirale su se i A1 Srbija, Aerodrom Beograd, Air Serbia, Atlantik Grupa, Bambi, Banka Intesa, British American Tobacco, Kontinental, Delta Holding, DM drogerie markt, Elektroprivreda Srbije, IKEA, Lidl, Telekom Srbija, Filip Moris International, Simens i Yettel.

Najvažnija osobina kompanije u očima potencijalnih zaposlenih je finansijski stabilno poslovanje, a njegov značaj je porastao sa 68 na 77 odsto. Kandidati traže poslodavce koji uspešno odolevaju trenutnoj krizi, jer to garantuje sigurnost posla.

Jedan od faktora je vrednovanje doprinosa zaposlenih uspehu kompanije, a kandidati smatraju da lideri koji rukovode poslovanjem treba da poštuju svoje saradnike i cene njihove veštine.

Značaj balansa privatnog i poslovnog života porastao je sa 51 na 61 odsto. Iako neki poslodavci ukidaju ili modifikuju fleksibilne oblike rada, kandidatima ovaj aspekt postaje sve važniji, sa porastom značaja sa 42 odsto na 51 odsto.

„Ispitanici smatraju da je mogućnost napredovanja kroz hijerarhiju ključna. Atraktivni poslodavci omogućavaju zaposlenima da steknu znanja i veštine koje će im omogućiti dugoročnu zapošljivost.
Fer sistem nagrađivanja ostaje imperativ broj jedan. Kandidati očekuju da budu nagrađeni u skladu sa ostvarenim rezultatima, a važnost ovog atributa iz godine u godinu raste“, navodi se u saopštenju Infostuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari