Izložbeni prostor svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu od naredne godine 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Izložbeni prostor specijalizovane svetske izložbe „EXPO 2027“, od naredne godine biće dostupan u centru Beograda u prizemlju zgrade u ulici Kralja Milana 5, najavilo je danas preduzeće „EXPO 2027“.

Kako je navedeno, svi Beograđani i gosti glavnog grada Srbije imaće prilike da saznaju informacije o samoj izložbi, sadržaju i programu.

Pored toga, u pripremi je i izložbeni deo kako bi zainteresovanima „EXPO 2027“ bio predstavljen na najbolji način.

Iz preduzeća „EXPO 2027“ Beograd naveli su da su radovi na pripremi specijalizovane izložbe u toku i da će u novembru ove godine države učesnice krenuti sa prijavljivanjem i najavom sadržaja koji će biti na raspolaganju posetiocima tokom tri meseca trajanja manifestacije.

Direktor preduzeća „EXPO 2027“ Dušan Borovčanin kazao da će najveći deo programa biti poznat nakon prijavljivanja zemalja učesnica, koje će organizovati predavanja, nastupe i učešće svojih najvećih muzičkih i sportskih zvezda i najuticajnijih predavača.

„Građani su nestrpljivi da saznaju kako će prostor same izložbe izgledati. Zbog toga ćemo već od naredne godine u samom centru Beograda imati multifunkcionalni prostor u kome će svi moći da se informišu o tome šta nas očekuje u 2027. godini“, reko je on.

Precizirano je i da je zgrada, u kojoj će biti sedište preduzeća „EXPO 2027“, delo arhitekte Relje Kostića i njegove supruge, trenutno u fazi adaptacije i revitalizacije, s obzirom da je postojeća fasada sa oštećenim staklima i da nije u skladu sa savremenim uslovima energetske efikasnosti.

Novine na zgradi, čuvajući uspomenu na pokojnog arhitektu i njegovu ideju, upotpuniće i povećati kvalitet objekta, pružajući radni i izložbeni prostor za potrebe uspešne realizacije specijalizovane izložbe „EXPO 2027“ Beograd, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da će izložba „EXPO 2027“ u Beogradu biti održan od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine sa temom „Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve“.

Očekuje se da će se tokom 92 dana trajanja manifestacije u Beogradu okupiti više od tri miliona posetilaca, kao i predstavnici više od 120 zemalja, koje će predstaviti svoje viđenje teme izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari