Izvesna jednokratna pomoć penzionerima

Ostavite komentar


  1. Svinjarija, prvo ti nezakonito uzmu, (kutlačom) pa ti onda "kao vraćaju" kašičicom, dok s druge strane poklanjaju novac raznoraznim fondacijama (npr. Klinton), pa donacija Republici Srpskoj (tamo gde lopurde pelješe budžet), pa se organizuju "duple promocije " (golog nam kralja) i da ne ređam dalje potrajalo bi.

  2. ZNACI I LEKAR U PENZIJI I NEKO BEZ SKOLE ISTO, A OBICNO OVI SA MALIM PENZIJAMA SU SA SELA,PA IMAJU DODATNE PRIHODE,A LEKAR JE SOCIJALNI SLUCAJ, KADA ODE U PENZIJU.POVECANJE TREBA DA BUDE PROCENTUALNO,A NE LINEARNO.

  3. @Cvele. Ako si lekar u penziji sigurno nećeš dobiti jednokratnu pomoć jer će se ona deliti onim sa manjom penzijom od 24.000 rsd. odnosno onim koji nisu obuhfaćeni smanjenjem penzije. Poražavajuće je to da takvih ima preko 1.700.000 penzionera. I sada šlag na tortu svima njima će se procentualno povećati penzija za 2-3 % i to je u mom slučaju, a penzija mi je ona zagarantovana od 13.620,00 rsd. biti oko 260 – 390 din. a Vi gospodo lekari ćete primiti od 9 – 13.500,00 više i to svakog meseca a ne kao mi samo na kraju godine. Ako ćete baš da kritikujete onda treba reći da je takozvano povezivanje staža zamka kako da vam umanje ono što ste zaradili i koliko Vam je svakog meseca redovno uplaćivano u PIO. Takođe treba znati da se od 1988. god. ne priznaju godine staža ni uplate u fond PIO (i ako nam je svakog meseca odbijano od plate) radnicima u javnim i državnim preduzećima na KiM, kao ni Zdrastvu, Prosveti, Elektrodistribuciji i Železnici tako da sada ja i oko 36.000 radnika sa KiM primamo te minimalne penzije i ako imamo ostvareno 40 god. staža i 65 god starosti… Uzgred, za moje dve godišnje plate sam kupio prvi JUGO 45 u mom gradu Peći Supruga je još gore prošla, i ako je radila u Elektro-Kosmetu sa vrlo visokom platom čitavih 10 god. nisu joj priznali ni godine staža ni doprinose koji su redovno uplaćivani.

  4. 5.000 ili 6.000 nije velika razlika ali bi penzionerima znacila. Mozda ne bi bilo lose da makar pocetkom godine jednokratnu pomoc dobiju i nezaposleni koji se nalaze na birou, i njima bi puno znacilo.

  5. Jednokratna pomoc. A sta drugi dan? Nego ajde vi pozurite sa vracanjem oduzetog i povecanjem penzija. Mnogi se ne osecaju bas najbolje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.