Izvoz "fijata 500l" pada iz godine u godinu

Prihodi Fijata pali za 10 odsto prošle godine
Fijat i prošle godine najveći srpski izvoznik

Ostavite komentar


  1. Dacic je svojevremeno obecao da ce preko svojih kanala obezbediti plasman fice 500l …Nazalost, ti kanali su presahli, ako ih je ikada i bilo..Srecom, Miljacka jos tece, odnosi nam mostove, ali nas Ivek , poji li – poji..Ostali su bregovi za nama – pusti vodu nek bregovi odu. Ivice

  2. Koliki je stvarni odnos izvoza gotovog proizvoda i uvoza sirovina (sastavnih delova). Uporedite Zastavu i Tigar Pirot. Klasicno zamazivanje ociju- uvoz sirovina milijardu, izvoz gotovog proizvoda milijardu i sto.

  3. Ni Fijat, ni Zelezara se ne mogu porediti sa agrarom koji uvozi neznatno u odnosu na izvoz. A podsticaji odose bas u ove firme koje daju vise za uvoz nego sto izvoze.

  4. Kad vec toliko kasiraju od drzave mogli bi da ponude u maloprodaji FIAT 500 L za 10.000 € pa bi to podstaklo i domacu prodaju! Zasto samo izvoz, i domaca prodaja je vazna! A sto se tice razklike uvoza i izvoza opaske u komentarima su tacne!

  5. Fijat je pokrenuo proizvodnju u KG na osnovu Tadicevih i Dinkicevih obecanja Italijanima da ce se 500L bez carine izvoziti u Rusiju, ali toj drzavi su uvedene sankcije, pa je Putin rekao Vucicu, ja cu da prihvatim bilo koju robu iz Srbije koju proizvode srpske fabrike, ali da ja uvozim italijanske automobile, a oni meni zavode sankcije, to ne dolazi u obzir. Sobzirom da je nase trziste malo i siromasno, neophodna su velika trzista za plasman. Rusija to vise nije zbog vec pomenutih sankcija, ali iz bog velikog pada zivotnog standarda i velike devalvacije rublje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.