Izvukli 621 parcelu i 25 miliona evra iz PKB i gase firmu posle 50 dana: Šta je sve od imovine preneto i na koga?

Ostavite komentar


  1. Koprodukt iz Novog Sada je nedavno prodat, a kupila ga je pod sumnjivim okolnostima firma iz okoline Valjeva. Sve radnje koje su prethodile prodaji su odrađene u okviru organizovane kriminalne grupe, na osnovu fiktivnih radnji i čak donešenih protivzakonitih rešenja i odluka. Udružena kriminalna grupa obuhvata bivše vlasnike, advokate tužioce, veštake, sudije, izvršitelje, likvidacionog upravnika i naravno kupca i na to niko ne reaguje, svi državni organi se oglašavaju nenadležnima, tako da su manjinski akcionari jednostavno opljačkani pod pokroviteljstvom „države“ !!!

  2. Uobicajeno ukupni u neaktivnu firmu formalnim prenosom, ne obavesti sve cijs se imovina prenosi „u vlasnistvo“ novog subjekta fiktivno registrovanog i bez poslovnih rezultata, a onda „oglasi“ likvidacioni posrupak nad tom fiktivno registrovanom firmom (bez prethodne fer ponude i udlova za preuzimanje), i ns kraju formira od vredne imovine bilo likvidacionu bilo stecajnu obezvredjenu masu i korumpiranog upravnika da mesetari. Tipican cin „samovlasnog uzimanja drzavnog i deonickog, akcionarskog, ili komanditnog kapitala“ uz obezvredjenje i brisanje podataka preuzetog privredno pracnog subjekta i delatnosti, bez respekta pretežne ili iskljucivih registeovanih delatnosti privrednog drustva koje se preuzima. Ko gubi – maticno preuzeto društvo, ko profitira-likvidacioni ili stecajni upravnik, „aukteri“, novi kupac obezvredjene likvidacione mase. U „sivoj“ zoni izvrse se „kompenzacije u novcu ili finansijskim naplativim ili nenaplativim pravima jer ne postoji ni kontrolni ni kontrolno revizioni javni ili transparentni mehanizam. Potouno“ liberalno“ haoticno, imovinski i svojinski stetno, spekularivno, raspolaganje resursom i privrednim subjektom, kako to ovde rade. Pravno formalno papiroloski je sve sjajno i „po zakonu“ materijalno pravno je uobičajeno nedozvoljena sitna ili krupna, zelenaska ili ne, spekulativna transakcija bilo spajanje, bilo pripajanje u bilo pripajanje sa. Redovno je na nedopustenu i nepostenu štetu izvornih vlasnika.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.