Ministarka rudarstva i energetike: Srbija bi sa rezervama jadarita mogla da zadovolji oko 17 odsto proizvodnje električnih vozila u Evropi

Ostavite komentar


  1. Litijumske baterije ce uskoro biti PROSLOST! Zato nas ovi lobisti pokusavaju na brzinu da smute. Uostalom, kakve veze mi imamo sa elektricnim automobilima? Sem povlascenih svi vozimo POLOVNJAKE!

  2. Osim uništavanja sopstvene zdrave zemlje, vode i vazduha, šta bi mi imali od toga?

  3. Da, ofajdićemo se kao i za zlato koje odvlače Kinezi. Bitne su vaše provizije koje su veće od te bedne rudne rente.

  4. Alo bre vodi ih da kopaju u tvoje selo i tvoje dvorište!!Na slavu ti doveka dolazili!!

  5. Gospodjo monostarka narod je tom projektu jasno rekao NE . Vi ste predstavnik ovog naroda i ponašajte se u skladu sa vašim ovlašćenjima . Podsetiću vas da vi niste lobista rio tinta

  6. Ma,pricaj ti to nekom drugom Samo mislite na sebe,a narod ko pita lazete,obmanjujete nas toliko godina,a sad ovaj projekat je kap u puboj casi vode Rio Tinto mars iz Srbije,a sa njima i vi izdajnici Srpskog roda

  7. Kvazi obrazovana ministarka, trebalo bi da se prvo sama redukuje o posledicama dosadašnjih vađenja rude litijuma. Za ne obaveštene je naj jednostavnijeg pogledati na Googlu kako izgledaju posledice.

  8. Hoćete da Srbiju pretvrite u pustoš za šaku para? Sve naše fabrike su zatvorili (novokomponovane političari ) ili prodali, poljoprivreda je pred kolapsom sad je na red došlo minerali sa katastrofalnim posledicama za živi svet, za samo 3% rudne rente!? Zaposleni će biti iz država kao i u Beogradu na vodi iz Indije Bangladeša i sl. Lokalna zajednica će imati koristi ko i opštine Vojvodini gde se eksploatiše nafta 100 god. (oko 50% potreba Srbije) Naj siromašnije opštine, razoreni putevi, voda neupotrebljiva za piće.

  9. Na tri posto rudne rente ne moze se nista zaraditi.Koja je to kolonija procvetala.Koja privatna kompanija je dosla bez profita.Rio tinto,av,sns sekta mars sa vlasti i kopajte u cepuljicima.

  10. Zasto bi Srbija trebala da zadovoljava potrebe Evrope 17% kad Nemacka moze 100% sa svojim rezervama? Sta bi bilo sa Srbijom da mi te rude nemamo?

  11. Nasi strucnjaci da razvijaje EV? Pa i one busotine u Nedeljicama su radili Bugari, ne znamo rupu da iskopamo a mi cemo da pravimo EV, jajahajaahahahahajajhaja.

  12. Gospodjo kafanskog hitmejkera, držite se Vi kafana i muzike a ozbiljne stvari ostavite ljudima od struke.Providno lobiranje,uz prethodni dogovor sa Oskarom,je vidljivo svima.Srećom,Vaš uticaj je ravan nuli,sem na pevački soj,tako da nema opasnosti od takvih likova iz sporednih uloga ove korumpirane klike.

  13. Не,хвала министарки на вашој будућности.Да се струка пита наравно али Ви се онда уопште не би питали Добили сте мишљење релевантних институција у Србији.КРАЈ ПРИЧЕ!

  14. Ne lazi zeno! Natrijum jonske batrrije su buducnost, a ti si sa sizoidnim sefom vec proslost. Ali ako je mito dobar, onda u redu!

  15. Juznokorejska fabrika je nedavno odletela u vazduh. Oko 22 mrtvih. Kod nas ionako ljudi vec ginu po fabrikama municije. Moze samo da se zamisli sta bi bilo da krene proizvodnja ?

  16. Nadji drugi nacin da se zarade pare Djedovicka ,nije litijum jedini put…

  17. Krenulo je… Samo jako.Ko je bio sinoć u Loznici razume o čemu pričam…

  18. Кад се прво и Немачкој отвори рудник литијума, по свим европским стандардума ми ћемо дотад гаити малину и здраву храну.

  19. Ама људи није битна зарада него зараза потруће нас идиоти они само мисле на паре које ће они да деле а не на људе,лепо каже пророчанство ,за под једну шљиву.

  20. Mi rezervnu otadžbinu nemamo ,pa treba ovu sačuvati za buduća pokolenja ! Vi ćete se lako snaći !

  21. „Амерички сан“ дотичне удаваче гле чуда се завршава у Јадру…. Врло занимљива ситуација о потреби да „помогне“генерацији младих Срба…..

  22. Drugarice , resursi Srbije treba daa zadovolje potreba gradjana Srbije a ne Evrope ?
    Koju korist ima Srbije od prodaje resursa .Ne treba prodavaati sirovine , vec ih u sopstvenoj reziji eksploatisati ?
    Koja je korist gradjana Srbije od rudnika u Boru ?Da li je tacno da Kinezi izvoze koncentrat rude bakra iz Bora u?Ako ej tacno to je ekstremna eksploatacija Srba i Srbije ?

  23. Da li je moguce da vas interesuju samo pare, a ovsmo volite Srbiju. Zna se gde prodje rio tinto ostavi zemlju kao na Marsu. Imate li vi malo dusae, srca da katastrofu zaustavite. Necemo propasti ako ne kopamo litijum a, srbija ce opstati. I te price moze to al pod odredjnim uslovima da se radi, to su price za malu decu,svi mi znamo i strucnjaci da posle njih nasa zemlja je izgubljena za bilo sta nepovratno. Zato stop za Jadari kopanje.

  24. 90%naroda ne može da kupi bicikl a vozni park nam je star preko 15 godina imamo jedan od najnižih standarda u Evropi.Ako pogledamo Bor Majdapek zar nam treba ovo.Vi lobirate za vas i ti si došla u Srbiju sa ti nalogom.Neće moći sudićemo vam

  25. Ne vidim sta vas sprecava da otvorite fabriku baterija ili automobil. Mislim da ce vam onda argument biti ubedljivi. Umesto ka krenete od fabrike vi krenuli od rudnika. Ajmo mi lepo prvo automobile pa baterije pa cemo o rudniku da pricamo.

  26. Pri ovakvom stepenu korupcije vlasti i nepouzdanosti iste, sa ovako razvaljenim i razvlašćenim institucijama i sa ovakvim zakonom o rudarstvu i bednom rudnom rentom, ne sme ni da se pomisli o orvaranju ni jednog rudnika na našoj teritoriji. Pljačka i devastacija istočne Srbije su dovoljna opomena da ništa nije kao što govore i da je sve, ustvari, pljačka i uništavanje države i njenih resursa.

  27. I zbog tih 17 odsto da uništimo zemlju? Podigite rudnu rentu na 45 odsto kao Brazil, pa da vvidimo hoće li onda neko želeti da kopa.

  28. Baš me briga za potrebe Evrope. Kad plate rudnu rentu ko u Brazilu onda možemo možda da razmislimo da im dozvolimo rudarenje. I prvo tu tehnologiju rudarenja da isprobaju u praksi u Nemačkoj.

  29. Заувек уништена земља зарад 3% рудне ренте,а сад лепо да се врате паре које сте узели јер од тога нема ништа.

  30. И да Србија самостално копа ,да узима 100% прихода уместо садашњих 3% одговор ће увек бити НЕ. Ми смо пољопривредна земља и у том правцу треба да гледамо.

  31. Ko će da vozi ta električna vozila? Koliko te plaćaju da tako pričaš? Nije te sramota?! Narod ne želi taj rudnik, zašto se i dalje pravite ludi???

  32. Mogla bi i Vojvodina da hrani pola Evrope pa nije tako. Pravite fabriku guma u sred Vojvodine … uzas.

  33. Ne rudnik DA ZIVOT. Ne treba nam rudnik koji ce unistiti najplodniji deo Srbije. Treba nam zdrava hrana i cista voda !!!!!

  34. Ministarka rudarstva i energetike – Ova osoba nema nikakve veze ni pojma, niti o rudarstvu , niti o energetici.
    Do kada će nam u vladi biti kao neki stručnjaci za ništa. Sve sami poslušnici i neznalice iznose mišljenja i uništitelja ove jadne zemlje !

  35. Ua!! Ne dozvoliti im da opet žrtvuju Srbiju zarad interesa Zapadne Evrope !!!

  36. Totalana neposlušnost….ne plaćati poreze,račune sve dok ne usvoje zabranu kopanja litijuma u Srbiji.

  37. Među narod ne spadaju oni, koji su za eksploataciju litijuma?

  38. Nek otvore prvo koju fabriku baterija, da ne docekamo nespremni silni litijum kad krene da toči

  39. Ti struke sa kupljenih diplomama, tonemo sve dublje, struka je otišla odavde i sad nam neskolovani vode državu, zato nam je ovako.

  40. Доста о јадариту нећете копати и тачка

  41. Ucenjeni ste, pohlepni ste, nasamareni ste i sad morate da ispunite obećanja koja će drugima doneti dobrobit, a nama nenadoknadivu štetu i propast. Vi ćete za Kokezom, Petrovićem, Panama, Kenama…a mi?

  42. Čitam baš neki dan, da Nemci imaju zaliha baterija preko 200%, u odnosu na tražnju i da smanjuju proizvodnju, Kinezi čak preko 400%. Pitanje je koliko i kome treba litijum, i od nas?

  43. Nazalost ne moze da zadovolji onoliko koliko moze biti pokradeno. Tako da nema svrhe kopati jadarit u te svrhe. Da ocistimo ribu od glave pa onda sve ostalo. Ali mislim da narod gubi veru i stroljenje pa ide u druge drzave, gde sistem vec funkcionise

  44. Kada treba nešto zabašuriti osnuj komisiju. Uvek bilo u Srbiji i biće. Šta će komisija ako imamo Akademiju nauka i odgovarajuće fakultete. Nuklearki treba da gradimo jer to je najjefimija energija posle hidro. Rusi imaju generator koji koriste već korišćeni Uranijum i nema odlaganja otpada. Uranijuma ima sve manje u zemlji.

  45. Zar bi bilo normalno da zbog 3%rudne rente uvozimo pijaću vodu iz Evrope jer smo svoju zatrovali trajno?

  46. A ucene glave dobile nalog da rade studije. Protive se ali glava u pitanju. Da nas vidim narode SERBSKI narde na protestima protiv trovanja.

  47. Zar je nesto toliko ne jasno?Kako da pojasnite da je Ne nesto sto je ne prihvatljivo,da ne zelimo i da NECEMO!

  48. Obećao njima Vučić kao i vama zlatno doba. Sad kad budu izbori sledeće godine vi glasajte pa gledajte da se prodate za kilo brašna i 100 evra.

  49. sta se ona brine za buduce generacije ona je sebi i svojima obezbjedila a sve sto je vrijedno vec su rasprodali zlato recimo. sad je politika i litijum tako da je bolje dok su oni na vlasti da se oni osiguraju i njihova djeca ….pametno i postavljena je da odradi to kao i mihajlovicka sto je odradila EPS

  50. A UNIŠTENJE Srbije 111%. Kad se NAPLJAČKATE od izdaje odoste. Narod osta opustošen i zatrovan.

  51. Toliko puta ste slagali tako da ne možemo da vam verujemo zato nam ne treba još jedan rudnik,a i ako tu ima para narod ga neće videti,lopovski sistem je sve ubio ljudsko u vama

  52. Zato su te i doveli na mesto ministra. Da uvedes Rio Tinto u Srbiju. Verovatno ce biti i nesto mrsa za tebe.

  53. Kako je nije sramota da valja takve gluposti? Pa nije narod toliko glup da ne zna o čemu se tu radi! Nećete uspeti, bando, mafijaši! Sve ste već upropastili, nesposobni ste, a držite pridike ljudima, sposobnim i obrazovanim, koji znaju da Vučić to, po naređenju, mora da uradi, da bi ostao na vlasti! Ali neće moći, svi ćemo se boriti da se to ne desi! Stop mafiji!!!

  54. Ali tu profit ima samo firma Rio Tinto mi smo tu samo kolonija zemlja jeftine radne snage. Ne rudarimo mi pa nama profit. Ali i bez toga mi cemo preziveti

  55. Rio Tinto ovde nećeš kopati,nećeš kopati,ajmo ljudi da svrgnemo s vlasti ove lopove,imamo divnu zemlju i ne damooo ni parče!

  56. Okupili kaže „stručne ljude“…Atlagić, Rističević, dr.Šapić….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.