Jak dinar i niske kamate pogurale dobit srpske privrede

Dobit cele ekonomije u 2017. godini iznosila 3,6 milijardi evra u odnosu na 1,9 milijardi iz 2016.

Ostavite komentar


  1. Lepo je biti gladan kako je biti gladan i dužan. Čuvajte se bankara. Ovaj tekst zapravo objašnjava da smo mi VO koji se stropoštao u brazdu, sada nam bankari donose vode da bi ustali. Ali ako ustanemo opet nas čeka jaram. Život nekada zna da se otegne.

  2. Sva ova matematka je naštelovana i tu se ništa pouzdano ne može saznati. Ono što je očigledno je nerealno jak dinar koji bi trebao biti menjan bar za 200 dinara za evro. Ovako, jak dinar samo odgovara uvoznicima odn. onima koji bi da enormno zarade na uvozu koječega. Uvoznici su uglavnom veoma bliski vlasti i samo zbog njih se drži ovaj kurs jer se između ostalih o enomrne zarade očešu i političke partije kroz kojekakve sumnjive aranžmane. Vrednost ovako jakog dinara sigurno nije zbog jačine naše privrede a pogotovo poljoprivrede. A usput izračunajte sami koliko bi bila litra goriva da je evro 200 dinara. Interesantno kako je zgodno biti populista i zarađivati ko kapitalista.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.