Janković: Ako je ugovor za aerodrom sjajan, zašto ga ne pokažu 1Foto:FoNet Nenad Đorđević

Aleksandar Vučić je izjavio da se niški aerodrom razvija na štetu beogradskog, a ja ga pitam da li to znači da Niš nema pravo da se razvija – kazao je lider PSG Saša Janković, danas na konferenciji za štampu posvećenoj koncesiji Aerodroma Nikola Tesla.

On je ukazao da predsednik Vučić nije govorio istinu kada je kazao da ni ugovor za koncesiju zagrebačkog aerodroma nije objavljen, te da je isti od potpisivanja dostupan svima. On je istakao da se ne radi u Švedskoj, Danskoj ili Francuskoj, već o komšijskoj Hrvatskoj.

– Kada predsednik Vučić nešto kaže, to obično nije tako. Da li mi treba da nagađamo šta radi naša država? Kakva je to država u kojoj morate da se bavite istraživačkim novinarstvom i da kopate po arhivama kako bi dobili elementarne informacije od javnog interesa – upitao je Janković i upozorio da je nedopustivo da se jedan od najvažnijih državnih resursa daje tajnim ugovorom.

On se osvrnuo i na opravdanje državnog vrha za koncesiju beogradskog aerodroma, koje glasi da je prestoničkoj vazdušnoj luci neophodan bolji menadžment a da Srbija nema taj kvalitet, te postavio pitanje kako onda misle da upravljaju niškim aerodromom.

– Ukoliko je ugovor zaista sjajan, zbog čega ga ne pokažu i pohvale se njime – istakao je Janković.

Aleksandar Stevanović iz Odbora za saobraćaj PSG naveo je da je stav tog pokreta da koncesija za Aerodrom Nikola Tesla nije opravdana niti potrebna, te dodao da je po izboru koncesionara 9. marta ove godine u vlasništvo aerodroma prebačeno 28 parcela u opštini Surčin, vrednosti 1,5 miliona evra, kao i parking čiji je godišnji prihod dva miliona evra.

Stevanović je obavestio javnost da je resorno Ministarstvo saobraćaja odbilo da pokretu, po zahtevu za informacije od javnog značaja, dostavi informaciju iz faze II koncesionog postupka po kojoj je Vansi erport izabran.jankovic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari