Raste javni dug, a rastu i kamate: Kome država najviše duguje i koliko otplata kamata košta budžet?

Ostavite komentar


  1. BDP se veštački napumpava, situacija je mnogo gora nego što izgleda, sa tendencijom pogoršanja!

  2. Sadašnja vlast *nema* ekonomsku politiku.
    Ona radi ono što se može može nazvati podmuklost i zlonamernost.
    Sve se svodi na konstantno ino-zaduživanje, sa ciljem da dug vraćaju buduće generacije. Svrha tog zaduživanja je finansiranje opstanka na vlasti i bogaćenje pojedinaca, na već viđene načine. Jadno i bedno.

  3. u neprekidnom i sumanutom zaduživanju!!! I onda „najpametniji Srbin ikada“ kaže, „imamo mi para“!!!! A od tih zaduživanja – koliko li je otišlo u džepove „patrijota“??!!! Da li je onda čudno da imamo najskuplje gotivo u regionu, da je hrana skuplja nego kod komšija ( čak i od kroacije),……..!!!!!!!! Priča se da su i sendviči poskupeli, pa će ih biti sve manje!!!

  4. Srbija nema domacu privredu koja bi bila sposobna da drzi pod kontrolom javni dug sa druge strane GRADJANI nemaju uvid kako se trosi BDP ! Imamo SNS PARTIJSKU DRZAVU koja trosi narodne pare kako im se hoce ! U svakom poslu postoji maximum posle toga sledi pad ! EU nam uskracuje finansijsku pomoc automatski privredna aktivnost ce se smanjiti !!!!

  5. Tango Argentino igrali smo mi… Niste samo naveli sta je od tih projektnih zajmova zavrsilo na racunima njega, kumova, ortaka, bratije…

  6. Da li neko od ovih ekonomskih stručnjaka koristi kalkulator uopšte? Ovde se ništa i sa čim ne podudara.
    Iz ovih podataka se može zaključiti da je
    – na kraju 2021 BDP bio 53,33
    – na kraju 2023 BDP bio 69,12
    To znači da je rast BDP 29.68% za dve godine, što mu dođe 13.9% godišnje. To je poprilično neverovatno!

  7. Ја још не видех земљу која се градила, без задуживања. Висина дуга је мање битна, од могућности плаћања. САД су прешле 100% задужености, у односу на БДП.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.