Javni sektor podigao prosečne plate u Srbiji

Republički zavod za statistiku potvrdio da je predsednik bio u pravu

Ostavite komentar


  1. Nije tacno. Plate obicnih sluzbenika visoko obrazovanih su minimalne i ispod zog proseka. Prosek su povecale plate politicki postavljenih ministara,guvernerke, drzavnih sekretara .

  2. Skočio mi standard, pozajmio sam pare od banke. U javnom sektoru, sa SSS, i 20 godina staža, nemam ni 300€ ali imam kredite koje je neko pozajmio u moje ime, ne pitajući me.

  3. Tvrditi da je podizanje plata u javnom sektoru generator svetle buducnosti moze samo neko ko nikada nije radio u privatnoj privredi koja hrani javni sektor. Jos jedna u nizu potpunih nebuloza naseg nazalost predsednika!

    1. I naravno ti verujes u to sto pise ??? Kako je tebe lako obmanuti …

  4. Samo se radnicima tehnologije pošte redovno smanjuje.Prosek je oko 41000,a poslovodstvo redovno predstavlja prosek oko 75000.Radnici pošte su gradjani drugog reda u ovoj zemlji.

  5. Gde nadjoste podatke da su u javnom sektoru porasle plate (osim u zdrastvu, gde je sa 36000 skocila na 46000)… Ja radim u jkp i plata mi je manja u odnosu na 2008. i to za 20%… Manite me tih podataka… Plate skocile a radnici sve gladniji!

  6. Zabelezeno , kako da ne…. Cena rada u javnim sluzbama iz 2010 te… Jel da proveravamo ???

    1. Zasto na povecaju minimalnu zaradu ,samo povecaju ovim glavasima Po 10-15posto a minimalnu je povecao za 3posto pa izracunajte ljudi.Koliko iznosi na 100000 din 15 posto,a koliko 30000 na 3 posto.Imate valjda digitron TUGA I AM IS.

  7. ja nevjerujem vucicu. ali vjerujem MMF. ili mislite da on placa i mmf?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.