Još nedelju dana produžen rok za prijavu za subvencije za zamenu stolarije u opštini Majdanpek 1Foto: J. B. K./Danas

Još jednom je Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Majdanapek u 2021. godini produžila rok za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava produžen je za još nedelju dana i otvoren je do 18. oktobra, navodi se u obaveštenju nadležne komisije.

Za mere energetske sanacije lokalna smouprava je u ovogodišnjem budžetu opredelila deset miliona dinara, isto toliko novca je dobijenod resornog ministarstva i da bi čitav projekat bio uspešno realizovan potrebno je 150 prijava.

Kako Danas saznaje do sada je podneto nešto više od stotinu prijavnih obrazaca.
Za subvencije za zamenu stolarije najviše su zainteresovani Majdanpečani koji su do sada podneli najveći broj prijava, tek oko pet procenta prijava stiglo je iz ostalih naselja majdanpečke opštine.

Prema rečima pomoćnice predsednika opštine Majdanpek Mirjane Cakić Mladenović, opština za zamenu spoljašnje stolarije participira maksimalno sedam hiljada dinara po jednom kvadratnom metro, a kada su ulazna vrata u pitanju taj iznos je nešto veći i iznosi do deset hiljada dinara po kvadratu.

– Ukoliko je cena po jednom kvadratnom metru PVC ili neke druge stolarije 14 hiljada dinara, lokalna samouprava i građani učestvuju sa po 50 odsto, ali ako je ta cena veća opština plaća sedam hiljada dinara, a preostali iznos građani – kaže Mirjana Cakić Mladenović.

Ovom javnom pozivu za direktne korisnike, prethodio je postupak prijave i odabira privrednh subjekata odnosno firmi koje će učestvovati u sprovođenju mera energetske sanacije.

Za nabavku i ugradnju materijala za termičku izolaciju krovova stambenih zgrada izabrana je jedna, a za nabavku i ugradnju spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača stanova i porodičnih kuća šest privrednih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari