Jovanović (CLS): Građani dobili da plate veće iznose jer gradske vlasti nisu donele odluku o ograničavanju uvećanja poreza na imovinu 1Foto: Pixabay/Jarmoluk

Ogroman problem za Beograđane je to što gradske vlasti nisu donele odluku o ograničavanju uvećanja poreza na imovinu u ovoj godini, pa je on mnogim stanovnicima prestonioce stigao u mnogo većem iznosu nego prethodne godine, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović.

„Porez na imovinu je u prethodnih deset godina značajno uvećan, ali su gradske vlasti svake godine donosile odluku o ograničavanju tog uvećanja u jednoj godini na maksimum od pet odsto ili manje, kako Beograđani ne bi doživeli ekonomski šok. Za ovu godinu to nije urađeno i to je razlog zašto je porez na imovinu stigao odjednom mnogo veći“, objašnjava Jovanović.

Dodaje da CLS zahteva od gradskih vlasti da donesu odluku o ograničavanju uvećanja poreza na imovinu ove godine na maksimum od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„Spremni smo i da naš predlog odluke dostavimo predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću“, poručio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari