Jovanović (CLS): Nižim urbanističkim planovima menjaju više, zelene površine na Novom Beogradu prenamenjuju u stanogradnju 1Ilustracija Foto: Shutterstock/Paul-DronView

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je danas da iako se planom generalne regulacije garantuju površine sa zelenilom i pratećim komercijalnim sadržajem između novobeogradskih blokova, gradske vlasti „atakuju na svaku takvu tačku i planovima nižeg urbanističkog reda ih prenamenjuju u stanogradnju“.

On je u pisanoj izjavi naveo da je to sada slučaj i sa četiri celine u okviru Bloka 63, za koje je plan stavljen na rani javni uvid, „a finansira ga W.D. Concord West iz Borče“.

„Ne samo da je neuobičajeno da se nižim urbanističkim planovima menjaju viši, već se takvom praksom radi direktno protiv građana u Bežanijskim blokovima koji ne žele načičkanu konfekcijsku stanogradnju, već otvorene prostore sa javnom namenom, pratećim sadržajima ili zelenilom“, navedeno je u saopštenju.

Jovanović je apelovao na W.D. Concord West kao investitora i Centar za planiranje urbanog razvoja kao obrađivača, da povuku taj predlog plana detaljne regulacije i uđu u dijalog sa građanima oko primarne namene tog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari