Jovanović (CLS): Razmotriti kupovinu Simens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Ostavite komentar


  1. Da budem iskren odavno ne pratim domacu proizvodnju ali kako vidim proizvode se ne samo tramvaji nego i zeleznicke kompozicije a mi smo kupili i tramvaje i vozove iz inostranstva a ne domace, a oni izvoze u Ameriku, Englesku, kupili smo sistem kontrole u zeleznici ali ne mozemo tramvaje i vozove, bas smo onako BAHATI. NAPREDNO. Ziveli

  2. Lakše je odraditi kombinaciju nabavkom iz inostranstva nego kupovinom u Kragujevcu.

  3. Poštovani Balkan, tačno je da Siemens Mobility d.o.o., Cerovac, Sobovica bb može da proizvodi i putničke i metro vozove, ali ne može da ih isporuči kupcima, jer od fabrike do pruge Kragujevac – Lapovo treba preko livada i oranica izgraditi industrijski kolosek dužine oko 6,5 km. Imajući u vidu, da je Siemens Mobility došao u Srbiju 2018., kada je kupio dugogodišnjeg partnera Milanović Inženjering, da je do 2020. bio izgrađen industrijski kolosek, možda bi se danas u Srbiji proizvodilo 94 metro voza za Piccadilly line u Londonu, a u vrednosti od 1,5 milijarde funti, odnosno 1,75 milijarde evra. Zato nije ni čudo, da je Siemens Mobility 2021. u okolini Londona izgradio fabriku u kojoj oko 900 radnika danas proizvodi tih 94 metro voza.

  4. Da li je moguće da tu pred nosom imamo proizvodnju tramvaja, a narudžbine su iz inostranstva, pa i održavanje tu spada. Moraju da izgube izbore, ovo više ne vodi ničemu. Samo lični interesi, kao da smo svi slepi

  5. Veliki lep grad, centar Srbije nema tramvaj a proizvodi ga. Svaka palanka ima autobus a tramvaj je nešto drugo.

  6. Da damo nemackoj firmi novac, a da nam onda ista Nemacka taj nas novac usmeri na placanje glasova poltron drzava u Savetu Evrope, UN …za blacenje i ponizavanje Srbije i Srba.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.