Povodom obeležavanja 140 godina od otvaranja prvog rudnika u Kostolcu i početka industrijalizacije naše zemlje, u Privrednom društvu Termoelektrane-kopovi Kotolac juče je prezentovan godišnji izveštaj za 2009. godinu kao i rezultati jednogodišnjeg rada petog BTO (bager – transport – odlagač) sistema.

-Prošla godina ispunila je naša očekivanja i u poslovnom i u finansijskom smislu. Ono što je važno istaći, je da smo proizveli desetomilioniti kubni metar otkrivke koji je napravio peti BTO sistem. Podsećam, da je prošle godine u ovo vreme Mirko Cvetković, premijer Srbije pustio u rad taj isti sistem. Tada je to bila najveća EPS- ova investicija finansirana iz sopstvenih sredstava. Mislim da možemo konstatovati da je na osnovu postignutih rezultata ovo Privredno društvo u prvoj godini eksploatacije tog sistema opravdalo očekivanja Elektroprivrede Srbije – naglasio je Dragan Jovanović, direktor PD TE-KO Kostolac. Prema njegovim rečima u značajne uspehe poslovanja treba svrstati i potpisivanje Kolektivnog ugovora sa sindikatima Termoelektrana i kopova. Jovanović je istakao da je urađen kolektivni ugovor koji je svim zaposlenima u Privrednom društvu dao dosad najveći stepen prava.

– U toku je revitalizacija bloka B2 u Termoelektrani Drmno. Ukoliko dođe do realizacije kredita EXIM banke u tom paket aranžmanu pored revitalizacije blokova B1 I B2 nalazi se izgradnja kompletnog postrojenja za odsumporavanje, proširenje kopa Drmno kako bi se omogućila proizvodnja 12 miliona tona uglja godišnje – naglasio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari