JP za skloništa: Neistinite informacije u Danasu 1Foto: FreeImages / Bartek Ambrozik

Na adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa 21. septembra stigao je zahtev za objavljivanje odgovora Javnog preduzeća za skloništa, kao reakcija na tekst „Izgubio milione pa kupio GPS“ koji je u našem listu objavljen 24. avgusta.

U zahtevu, koji potpisuje JP za skloništa tvrdi se da objavljeni tekst sadrži „neistinite i nepotpune informacije kojima se vređaju prava i interesi JP za skloništa“.

Između ostalog, navodi se da je neistina da je JP za skloništa kupilo GPS uređaje, već da je „realizovana nabavka usluge ugradnje GPS uređaja i satelitskog praćenja“.

U odgovoru se dalje navodi da je cilj ovakvog prezentovanja informacija „senzacionalizam“, da su nepotpune informacije o finansijskim pokazateljima, te da od 2013. JP za skloništa gubitke pokriva „isključivo iz sopstvenih sredstava“ i „bez pomoći sredstava iz budžeta“. U odgovoru JP za skloništa se dalje ističe da Vladan Skadrić nikada nije bio v. d. direktora ovog preduzeća, te da je neistina da postoji sukob između direktora i zaposlenih.

Ne ulazeći u to zbog čega je JP čekalo gotovo mesec dana da reaguje na tekst, moramo da napomenemo da je direktor JP Vladan Skadrić pre objavljivanja teksta dobio priliku da odgovori na sve prozivke radnika, koju je on 16. avgusta i iskoristio. Njegovi odgovori su objavljeni u „spornom“ tekstu.

Cilj Danasa nije bio „senzacionalizam“, niti dezinformisanje javnosti, već suprotno. Jedina namera je bila da reagujemo na zahtev zaposlenih koji tvrde da u preduzeću u kom rade postoje problemi za koje je odgovorno rukovodstvo i pokušamo da utvrdimo zbog čega je JP za skloništa, prema podacima APR, prošlu godinu završila u minusu većem od 124 miliona dinara, a 2015. u minusu od 180 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari