Jugoinspekt odlazi u privatne ruke, kontrolor ostaje bez kontrole

Privatizaciju mnogih vitalnih državnih preduzeća u AD ili DOO statusu omogućiće Zakon o upravljanju privrednim društvima, upozoravaju sagovornici Danasa

Ostavite komentar


  1. Ovaj otrov koji nam podvaljuju u prehranu će nadalje biti dečja pesma. Sva pljačka pod kontrolom vladajhućih partija.

  2. Nevidjen skandal. Sta radi BIA i DB? Alo ljudi!!! Služite narodu i domovini, hapsite bandu i kriminalce!

  3. Neko sad olako rasprodaje ono što nam nije palo s neba i što ćemo jednog dana, teškom mukom, pokušavati da otkupimo i vratimo tamo gde je sada i gde mu je mesto, u državnu svojinu.
    Da li neko ministarstvo radi savesno, odgovorno i u interesu građana?

  4. Prosto je neverovati da ne propuštamo ni jednu priliku da se uništimo kao društvo. Da li je i ko ovde normalan?

  5. Kupiće ga po bagatelnoj ceni neki čauš aleksandra vučića ili njegovog brata. Taj će biti formalni vlasnik, a vučići će ubirati prihod na neki račun koji se ne vodi na njihova imena i koristiti usluge Jugoinspekta tako da će moći da uvoze sve i svašta, opet posredstvom firmi svojih slugu u kojima se njihova imena ne pominju, i bez ikakve kontrole, izveštaja i polaganja računa bilo kome. A opljačkanom i glupom narodu će da nude hemijski parizer bez mesa, ali jevtin i ko zna šta sve još!

  6. Видели смо како се контролише!Враћају са границе производе.А ако се приватизује,тек ћемо јести питај бога шта….Продата је душа ђаволу,то је проблем.

  7. Ovo je vrhunac bezobrazluka i bahatosti ove vlasti…Bože moj, šta nas čeka..u čije čeljusti upadamo..!?

  8. Jugoinspekt je kontrolna organizacija koja je postojala da bi postojala.Ništa nisu kontrolisali,sve je bilo samo forma.Žao mi zaposlenih,ni njima nije bilo jasno šta u stvari rade i zašto su tamo.

  9. Ha, ha, ha, hiii, hiii, hiii…pa ništa smešnije nisam pročitao skoro…pa mi definitivno nismo normalni …treba se prilagoditi na vreme.

  10. А институт „Јарослав Черни“ ? Фирма која треба да буде изконтролисана, купује установу која врши контролу. То има само у Србији.
    Кад ће да ставе на продају, ионако продате, полицију, тужилаштво и судове ? Да ускладе чињенично стање са правним.

  11. Ужас!! Тако је када дозволите НЕЗНАЛИЦАМА или мафијашима – да доносе одлуке…

  12. Juginspekt nije to što u članku piše. To je i sada kontrolna organizacija i ništa više. Niko nije obavezan da radi analize kod Jugoinspekta niti Jugoinspekt ima pravo da o rezultatima analiza obaveštava Državu ili javnost. Jugoinspekt uradi analizu ili po dostavljenom uzorku ili sam uzorkuje, kako je ugovoreno, i rezultate da naručiocu. Recimo uvozniku. Njemu ako se ne sviđa on to može da baci.
    Ovo o čemu piše je klasična državna funkcija. To rade inspekcije. Nekada koriste usluge akreditovanih laboratorija. Od kojih je većina već privatna. Privatizacijom Jugoinspekta ništa se neće promeniti. Privatizacija je verovatno zbog nekretnina.
    A pitanje bezbednosti i minimalnog zadovoljavajućeg kvaliteta je inače državno pitanje. Šta rade inspekcije, akreditovane laboratorije kojima akreditacije izdaje Država preko ATS – a i Nacionalne laboratorije koje treba da budu državne ali nikako da to počne. To su prava pitanja.

  13. Taj Jugoinspekt je iako u „drzavnom“ vlasnistvu, oduvek bio u rukama Kolasinaca sa Kosova i njihove pozamasne familije….Pa pogledajte samo ko su ti koji su tamo zaposleni, sve sama bruka i beda.

  14. Pocetkom godine je u Drajzerovoj br.11 u hemlab bio strajk i rukovodstvo sadasnje, koje je postavila drzava , generalni dir je tada govorio da se strajk obustavi, da on ne zivi od ove plate ,da ima druga primanja i da je diskutabilno vlasnistvo parcele..2 osobe dobile otkaz a oko 20 je dalo otkaz..Vrhunski analiticari posle 10,20 i 30 god rada u Jugpinspektu…Toliko o Jugoinspektu…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.