Jumko rentira prostor stranim kompanijama 1

Uz posredovanje ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, partner iz Turske mogao bi u najkraćem roku da na neodređeno vreme zakupi najmanje 10.000 kvadratnih metara proizvodnih hala u kompaniji „Jumko“ u Vranju, potvrđeno je Danasu.

Predsednik Nadzornog odbora vranjskih tekstilaca dr Branislav Popović naveo je da je jedna srodna kompanija iz Turske zainteresovana za zakup 40.000 kvadratnih metara proizvodnih hala, dok postoji i interesovanje da 20.000 kvadrata zakupi i firma iz Hrvatske. U skladu sa ovim mogućnostima deo prostora koji će biti rentiran je ispražnjen.

– Pored zakupa prostora otvorena je i mogućnost za upošljavanje određenog broja radnika, ali to zavisi od zakupaca prostora – precizirao je Popović, navodeći da bi detalji mogli da budu poznati u narednih nekoliko nedelja kada bi moglo doći i do potpisivanja ugovora.

Nedavno je u okviru transformacije „Jumka“ sproveden drugi krug socijalnog progresima, pa bi broj uposlenika u nekadašnjem tekstilnom gigantu Srbije koji je zapošljavao oko 13.000 radnika sada moglo da radi manje od hiljadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari