– Oni misle ovako: Mi smo državno preduzeće potpomognuto SPS-om, opremamo im kancelarije. Mi smo veliko preduzeće, pa ćemo uzurpirati pravo da ne poštujemo pravo – rekao je Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije malih i srednih preduzeća, koja je organizator susreta sa Simičem.

Knežević je dodao da je plaćanje poreza, „najsvetija obaveza“ svake firme, kao i da je Poreska uprava konačno počela da ubire porez od svih, što je Vladu sada dovelo u problem, kada je „nulta tolerancija“ ovoliko eskalirala.

– Ako napravite jedan izuzetak, onda niko ne mora da plaća porez. Ako napravimo presedan sa Simpom i Partizanom, onda ćemo umesto novog nivoa poreske discipline dobiti novi nivo poreske evazije. Ko duguje 10.000 dinara njemu se blokira račun, a ko duguje 5,7 milijardi on ne mora da plati. Sada postoje ogromni pritisci da se odblokira račun KK Partizan. Svi moraju da imaju isti tretman. Svih 1,3 miliona nelegalnih objekata u Srbiji nastalo je tako što prvi takav objekat nije srušen. Zato, ako Simpo ne bude morao da plati porez, ja ću pozvati sve privrednike da ni oni ne plaćaju porez – rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari