Kako će na Srbiju uticati vest da je dolar dostigao vrednost evra?

Prvi put od kada je uvedena zajednička evropska moneta, američka valuta se po snazi izjednačila

Ostavite komentar


  1. Odmeren tekst, ali u najavi je sasvim sigurno očekivana devalvacija koja se više neće moći odlagati nikakvim merama u suprotnom će doći do totalnog urušavanja monetarnog sistema sa hiperinflacijom koju smo videli devedesetih…………….to je toliko logično, da neznam ko je oprao te sve mozgove kojekakvih stručnjaka i profesora koji uopšteno „lupetaju“ tek da bi nešt rekli!!! Ova kriza će sigurno potopiti ekonomije „malih“ država van EU i ovo nije destruktivan komentar nego vrlo realan scenario !!

  2. „Prema njegovim rečima, Srbija ima jako malo razmene koju plaća u dolarima, i to je uglavnom razmena energenata, a i javni dug Srbije je svega desetak odsto u dolarima i nema nekog većeg efekta.“
    Kako je javni dug samo 10% u dolarima?
    Ja sam gledao skupštinske prenose kada su poslanici laici dizali ruke za nove kredite, dosta ih je bilo u dolarima. Primer krediti prema UAE su svi vezani za dolar i njihov dinar, možete pogledati na sajtu skupštine RS. Hoćete da kažete da kinezi grade puteve u evrima? Da su krediti za puteve u evrima ili dinarima? Voleo bih kada bi fiskalni savet lepo napravio listu kredita, valuta od koga su uzeti, ročnost, koliko su puta refinansirani…? Potrudite se malo, nisu naši građani baš naivni, kako izgleda posle izbora.

  3. EU deli evre propalim ekonomijama kao Hrvatskoj,Mađarskoj,Bugarsko i time sahranjuju svoju vrednost.Umesto da promovišu da članice daju novac EU da bude snažnija ona ih rasipa u zemlje koje nikad neće biti sposobne da opstanu same.

  4. Prodajte evre i kupujte dolare i franke. Evro ce na zimu potpuno devalvirati.

  5. Taко су и долар и франак падали, па се враћали. Таман грађани пребаце штедњу у другу валуту, а она ослаби и она прва се поврати. У том пребацивању неко зарађује. Биће евро опет јак, па ко издржи.
    А рубља?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.