Kako do održivog penzijskog sistema: „Država da vrati uzete penzije u fiskalnoj konsolidaciji“

Ostavite komentar


  1. Prvo treba smanjiti penzije ovim parazitima što imaju preko 100 hiljada dinara i podeliti na ove što imaju oko 30 hiljada dinara , što znači smanjiti ogromnu klasnu razliku i dati šansu svima da malo normalnije žive, a videti kome davati nacionalne penzije jer mislim da se i tu pravi velika nepravda

  2. Zašto niko ne pominje činjenicu da je u Jugoslaviji penzioni fond stvaran ulaganjem u banje, ne znam šta sve još – cilj je bio da funkcioniše kao ostali slični fondovi u svetu. Ne znam dokle se s tim došlo, ali je sva imoniva prodata u privatizaciji, mada zapravo nije bila državna, već kupljena novcem od doprinosa za penzije. Danas se penzike finansiraju iz budžeta, što je neodrživo i strahovito su male. Ako je neko radio 40 godina da bi ejdva preživljavao, tu nešto ozbiljno nije u redu. Stalno se priča o reformi, a penzionerima sve gore. To nije mantra o malim penzijama, već tragična realnost.

  3. Postovani gospodine Miroljube da li spadam u tu grupu parazita,kako ste ih nazvali,i ja koji sam 23 godine leteo na MiG-ovima,od toga 17 kao instruktor letenja i odskolovao plejadu pilota i velikih ljudi,te imam penziju vecu od 100.000 dinara?

  4. Ništa se neće uraditi dok su paraziti Krkljobabići u vlasti

  5. Miroljube sto su paraziti sto su zavrsili fakultete ,masterse i doktorate pa zato imaju toliku penziju a ne ovi sto imaju srednju ili osnovnu pa zele dobre penzije nema logike sto pre nisu razmisljali.

  6. Ja bi da pitam predsednika drzave kada ce vratiti uzete penzije penzionerima a cute i prave se ludi.

  7. Penzineri Srbije predstavljaju jednu trećinu stanovnika. O penzionom fondu treba da brinu zaposleni jer oni sada ulažu svoje pare koje se troše. Kako se troše to treba izneti na svetlost dana. U izgradni SAVA centara penzioni fond je tada uložio 100 milijardi tadašnjih dinara. Sada su ga prodali neke sitne pare Miškoviću. Tako prodaju i banje i nikom ništa. Poslovanje RFPIO treba da bude svakodnovno aktuelna tema u sredstvima informisanja. Da RFPIO radi samostalno kao finansijska institucija ja bi imao duplo veću penziju. Ovako, pola pije pola Šarcu daje.

  8. Branislav Dronjak
    Da baš se na tebe odnosi. A jel si odbranio državu koja te je školovala, poklonila ti stan, davala privilegoje celog života. A predpostavljam da i sad kao penzioner sa debelom penzijom radiš u nekoj firmi kao neki bezbednjak isto kao i ostala penzionisana vojna lica sa visokim činovima. Skinite nam se više sa grbače sram vas bilo luzeri.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.